voetbalzone

‘Het is een grote droom om met ons drieën in Ajax 1 samen te spelen’

Gijs Freriks12 jan 2016, 12:08
Laatst bijgewerkt: 12 jan 2016, 12:08
Advertentie

Vaclav Cerny is vastberaden om te slagen bij Ajax. De achttienjarige aanvaller doet dat het liefst met zijn leeftijdsgenoten Donny van de Been en Abdelhak Nouri. In de oefenwedstrijd tegen Hamburger SV stonden zij met z’n drieën op het veld.

voetbalzone

“Zoals we dat in de A1 ook altijd stonden. Gelijk toen Appie in het veld kwam, hadden we een actie met z’n drieën. Het is mooi dat we dit nu ook in Ajax 1 kunnen doen. Ik was het eerste met een doelpunt, Donny met negentig minuten en Appie moet nog even wachten, maar ik weet honderd procent zeker dat het hem gaat lukken”, aldus de Tsjech op de clubwebsite.

“Vorig seizoen waren we altijd samen en werden we ook vaak in één adem genoemd. Daarom was het best moeilijk dat we opeens apart gingen. Natuurlijk is dat normaal in het voetbal. Het is een grote droom om snel met ons drieën in een officiële wedstrijd van Ajax 1 samen te spelen. Wij moeten de trainers laten zien dat we die stap aankunnen”, aldus Cerny, die tot dusver tot twee doelpunten en één assist in acht wedstrijden in het eerste elftal.

Bezig met laden …