voetbalzone

'Het is een ziekmakend figuur, hij zou in de gevangenis moeten zitten'

Matthijs van Laar23 jan 2016, 23:10
Laatst bijgewerkt: 23 jan 2016, 23:10
Advertentie
voetbalzone

Palermo weigert bij te betalen voor Paulo Dybala. De Italiaanse club nam de spelmaker in 2012 voor dertien miljoen euro over van het Argentijnse Instituo, maar volgens tussenpersoon Gustavo Mascardi betaalden de Sicilianen nooit meer dan vier miljoen euro. Het Hooggerechtshof in Manchester oordeelde deze week dat Palermo ter compensatie nu alsnog vijftien miljoen euro moet overmaken.

Voorzitter Maurizio Zamparini is des duivels en lijkt niet van plan aan die eis tegemoet te komen. “Mascardi heeft me altijd voorgehouden dat hij de rechten van Dybala bezat, maar dat is niet waar. We hebben hem voor twaalf miljoen gekocht: twee miljoen voor zijn persoonlijke zaakwaarnemer en tien miljoen, die zou worden verdeeld over de club en Mascardi. Ik heb die tien miljoen betaald, maar kreeg bericht dat de speler toch niet zou komen. Daarop heb ik Dybala’s zaakwaarnemer naar Italië laten komen en hem 2,8 miljoen euro betaald om ervoor te zorgen dat de speler alsnog zou tekenen.”

voetbalzone

Daarmee werd Mascardi uiteindelijk buiten de deal gehouden, waardoor Palermo hem volgens Zamparini niks verschuldigd is. “Hij kan wel een contract met mij hebben gesloten, maar de speler tekende uiteindelijk niet via hem. Dat contract is dus waardeloos.” De preses hoopt nu dat Mascardi hem aanklaagt. “Want het is een crimineel. Ik ben zijn ziekmakende gedrag beu. Mensen zoals hij zouden in de gevangenis moeten zitten”, foetert Zamparini.

Dybala speelde uiteindelijk drie jaar voor Palermo. Hij vertrok afgelopen zomer naar Juventus, dat ruim dertig miljoen euro betaalde voor de 22-jarige spelmaker. Tot op heden is die samenwerking een groot succes: in de negentien Serie A-duels die de Argentijn voor Juve speelde, scoorde hij elf keer en was hij goed voor acht assists.

Bezig met laden …