voetbalzone

'Het is erg moeilijk om Ajax te verslaan, ik heb elf uitblinkers nodig'

Bart Kruyt01 nov 2011, 16:02
Laatst bijgewerkt: 01 nov 2011, 16:02
Advertentie

Dinamo Zagreb vecht woensdagavond in Amsterdam voor haar laatste kans. De Kroaten haalden uit de eerste drie groepswedstrijden in de Champions League nog geen enkel punt en zullen er alles aan doen om daar verandering in te brengen, om zo in ieder geval in beeld te blijven voor de derde plek in de groep. “We zijn optimistisch dat we daar punten kunnen pakken”, zei coach Krunoslav Jurcic.

/

Ajax was in Kroatië met 0-2 te sterk voor Dinamo en kan woensdagavond Europese overwintering veilig stellen. “Ajax heeft een eigen speelstijl en houdt daar altijd aan vast”, zei Jurcic in zijn vooruitblik op de uitwedstrijd in Nederland. “Maar wij houden ook aan onze eigen stijl vast, want we willen altijd voetballen. Wij zijn geen ploeg die alleen maar gaat verdedigen en loeren op een counter.”

“We moeten als een team spelen”, vervolgde Jurcic. “Het is erg moeilijk om Ajax te verslaan. Normaal gesproken is één uitblinker genoeg om een wedstrijd te kunnen winnen, maar tegen Ajax moeten al mijn spelers uitblinken. We moeten geduldig zijn en vertrouwen hebben in onze tactiek en onze kwaliteiten. Ik ben ervan overtuigd dat we in Amsterdam een goed resultaat kunnen neerzetten.”

Bezig met laden …