voetbalzone

‘Het is geen moment in ons opgekomen om hem te verkopen’

Erik van Dam15 feb 2016, 23:00
Laatst bijgewerkt: 15 feb 2016, 23:00
Advertentie

Dankzij een 1-0 overwinning op concurrent Napoli veroverde Juventus afgelopen zaterdag de koppositie in Italië. Aan het begin van dit seizoen hield bijna niemand het voor mogelijk, maar de Oude Dame ligt nu toch echt gewoon op koers voor landstitel vijf op een rij. Niemand in Turijn is echter bang dat er in de zomer weer een gedwongen afscheid volgt van de grootste en belangrijkste schakels in het team.

/

Na vorig seizoen vertrok Andrea Pirlo naar New York, verkocht men Arturo Vidal aan Bayern München en gaf men Carlos Tévez toestemming om terug te keren in zijn thuisland Argentinië. Het vertrek van de drie sterren kostte Juventus flink wat krachten, maar inmiddels is men er weer helemaal bovenop. Directeur Giuseppe Marotta kijkt bovendien met vertrouwen uit naar de transferperiode ná dit seizoen.

“Toen we Paulo Dybala voor veertig miljoen euro (inclusief een variabel bedrag van acht miljoen, red.) kochten was dat een weloverwogen beslissing, maar alsnog riskant”, geeft Marotta toe. “We wisten dat we een enorm talent in huis haalden en dat hij tot de beste spelers zou behoren. Het is geen moment in ons opgekomen om hem te verkopen. Datzelfde geldt voor Paul Pogba. Hij kan nog zo veel betekenen voor deze club”, zo verzekert de directeur maandag.

“Paul is een waardevolle pion voor Juventus en we zullen heel stevig aan hem vasthouden”, waarschuwt Marotta nu alvast. “De groep bijeenhouden geniet de voorkeur boven het maken van winst. Daarom lieten we ook een bod van dertig miljoen op Simone Zaza lopen en een bod van twintig miljoen op Daniele Rugani.”

Bezig met laden …