voetbalzone

'Het is geen oplossing om Benzema op de bank of de tribune te zetten'

Bart Kruyt08 okt 2013, 10:50
Laatst bijgewerkt: 08 okt 2013, 10:50
Advertentie

Karim Benzema krijgt bij Real Madrid al te maken met de nodige kritiek, maar bij het Franse nationale elftal is het helemaal erg. De aanvaller heeft al vijftien interlands op rij niet meer gescoord voor zijn vaderland en staat dan ook onder druk. Critici vinden dat het tijd is om Benzema uit het elftal te halen, maar dat is volgens Eric Abidal geen goed idee.

/

De verdediger van AS Monaco stelt dat Benzema simpelweg de beste spits van Frankrijk is: "Het is geen oplossing om hem op de bank of de tribune te zetten", zegt Abidal. "Hij moet het vertrouwen krijgen en dan weet ik zeker dat hij snel weer zal gaan scoren." De Franse ploeg oefent vrijdag tegen Australië en speelt over een week in de WK-kwalificatiereeks tegen Finland.

Didier Deschamps moet nu beslissen of hij Benzema weer op zal stellen of dat hij kiest voor bijvoorbeeld Olivier Giroud, die het goed doet bij Arsenal. Raphaël Varane, ploeggenoot van Benzema bij Real en de Franse ploeg, zegt zich in ieder geval geen zorgen te maken over de spits: "Hij is een harde werker en zijn kwaliteiten zullen vanzelf boven komen drijven", voorspelt Varane.

Bezig met laden …