voetbalzone

‘Het is geen probleem; ik wil zo enorm graag slagen bij Feyenoord’

Daniel Cabot Kerkdijk13 dec 2014, 06:15
Laatst bijgewerkt: 13 dec 2014, 06:15
Advertentie

Wessel Dammers behoort tot wéér een nieuwe lichting van talenten bij Feyenoord. De negentienjarige was afgelopen seizoen de beste spits van de A1 bij de Rotterdamse club, maar Fred Rutten ziet in de aanvaller meer een verdediger. De oefenmeester van de hoofdmacht is onder de indruk van het fysiek en onverschrokken mentaliteit van het talent en denkt dat hij meer kans heeft om te slagen in het betaald voetbal als hij als verdediger gaat spelen.

voetbalzone

Dammers debuteerde afgelopen donderdag in het Europa League-duel met Standard Luik (0-3) als vervanger van Terence Kongolo. Dammers vindt een defensieve rol geen probleem. “De trainer dacht dat ik daar ook wel uit de voeten kan. Bij de beloften heb ik ook al op die plek gespeeld. Geen probleem; ik wil zo enorm graag slagen bij Feyenoord.”

Spelen in de hoofdmacht van Feyenoord; het is inmiddels geen droom meer voor Dammers. “Als je als kleine jongen op Varkenoord aankomt, kijk je jarenlang tegen dat grote stadion aan. Je hebt allemaal die droom dat je daar wil slagen. Dat ik dan in een Europese wedstrijd debuteer, maakt het helemaal fantastisch”, verzekert het talent in gesprek met De Telegraaf.

Bezig met laden …