Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het is geweldig om een verschrikkelijk seizoen bij Real Madrid zo te eindigen’

Laatste update:

Voor Thibaut Courtois smaakte de Champions League-overwinning tegen Borussia Dortmund misschien wel lekkerder dan welke prijs ook. De Belg stond nagenoeg het hele seizoen aan de kant met een blessure, maar wist zijn waarde te bewijzen op het moment dat het nodig was.

Courtois zag in de eerste helft meerdere aanvallen van Dortmund op zich afkomen. De ploeg van Edin Terzic had veruit de beste kansen, maar wist deze niet te verzilveren. Real Madrid sloeg daarop na rust toe: 2-0.

Voor Courtois betekende het zijn tweede Champions League-zege met Real, nadat hij eerder in 2021/22 de Cup met de grote oren omhoog mocht houden. Op weg naar Wembley was zijn aandeel nul komma nul, maar dat maakte hij in de finale ruimschoots goed.

"De eerste helft was zwaar", analyseert Courtois. "Ze speelden goed en wij verloren te veel ballen. Tijdens de rust benadrukte de coach wel dat het zwaarste deel voorbij was."

"De coach zei: 'We zitten nog steeds in de wedstrijd, laat ons hem nu gewoon winnen.' De tweede helft was veel beter na enkele tactische omzettingen van de coach."

Lange tijd was onduidelijk wie de Champions League-finale zou keepen bij Real Madrid. Het hele seizoen verdedigde Andriy Lunin het doel van de Koninklijke, maar hij raakte op het laatste moment ziek.

"Ik was er rustig onder", aldus Courtois. "De coach weet wat hij aan mij heeft. Andriy (Lunin, red.) speelde een fantastisch jaar en we moeten hem bedanken, maar ik voelde mij goed en dat zag de trainer. We weten niet wat er gebeurd zou zijn mocht Andriy niet ziek geworden zijn."

"Hier zijn en spelen, was eigenlijk al een persoonlijke overwinning", sprak Courtois tot slot dankbaar. "Het is fantastisch dat ik een verschrikkelijk seizoen met de Champions League kan beëindigen."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Ik wist niet eens dat Lunin ziek was. Courtois liet wel zien watvoor geweldige keeper hij is. In de eerste helft hield hij real op de been. Als je hem gister ziet keepen dan denk je ook pffff jammer van gedoe bij Belgie. De carriere van Kepa begint wel zielig te worden. Ooit werd hij gezien als het grootste keepertalent van Spanje. Real wilde hem zelfs toen al. Volgens mij was bijna alles rond om een of andere reden ging dat niet door. Het ging volgens mij niet door, omdat Courtois graag naar Spanje terug wou, beschikbaar was voor een bedrag van maximaal 30 mil. Perez koos voor Courtois. Jaren later is Kepa gewoon 3de keeper van real Madrid best wel treurig. Verder zou ik als Real zijnde Lunin houden en meer afwisselen. Alle bekertoernooien of CL lunin. CL en Liga Courtois

2 juni 2024 om 09:51

Meer wisselen, dan krijg je een probleem met Courtois. Die wil alles spelen.

2 juni 2024 om 09:53

Ik volg Real niet echt, maar op basis van gisteren is Courtois toch een hele goede keeper. Wij maken in NL druk om Maatsen niet meenemen, maar dit is vele malen erger.

2 juni 2024 om 10:23

Het niet meenemen van Courois is niet erger. Als je als speler eist aanvoerder te zijn en boos weggaat als je dat niet wordt, blijf dan alsjeblieft weg. Courtois is geen teamspeler in de belgische selectie. Zeker een uitstekende keeper, maar ook een onrust saaier. Begrijpelijke keuze om hem niet mee te nemen.

1. Selectie EK moet bekend zijn voordat men wist hoe fit hij echt is na zijn blessure.
2. Zet zichzelf boven het team

2 juni 2024 om 10:28

Achterlijke keuze. Die kerel heeft 21 prijzen gewonnen in zijn carrière. Dat doe je niet als je een onmogelijke en arrogante verpester van de groepssfeer bent.

Gewoon idioot opgelost door een bondscoach die zichzelf veel te veel het mannetje vindt. En in tegenstelling tot Courtois heeft hij niks om die arrogantie te staven.

2 juni 2024 om 11:13

Schei toch uit lierse. Als jij gewoon vertrekt tijdens een wedstrijd om dat je het aanvoerdersbandje niet mag draaien, hoe klein ben je dan? Het is gewoon een reuzebaby en het is al jaren duidelijk dat hij niet lekker ligt bij een aantal spelers van de duivels. Wel een goede keeper

2 juni 2024 om 11:22

Ik weet zeker mocht België Louis van gaal hebben als coach dan zou hij hem zeker meenemen na eerst met hem in gesprek te hebben courtois had het niet moeten doen maar die coach heeft geen ervaring in dit soort incidenten want de beste keeper van de wereld heb je nodig hij pakt punten voor je team

2 juni 2024 om 11:26

Ten eerste is hij niet tijdens een wedstrijd vertrokken. Ten tweede was dat inderdaad een enorm kinderachtige reactie (al ging het hem niet zuiver over de kapiteinsband). Maar als je die hele kwestie als coach al niet kan ontmantelen dan ben je gewoon onbekwaam.

@Real-fan, exact. Grote ego’s die wat bewezen hebben en veel gewonnen hebben die weten wat nodig is om te winnen en kunnen hun trots daarvoor opzij zetten. Ego’s zoals Tedesco die dat niet weten die kunnen hun ego niet opzijzetten.

2 juni 2024 om 11:44

Idd en heb mijn reactie aangepast ipv te melden 'de beste keeper vh toernooi' moet het 'de beste keeper ter wereld zijn'

2 juni 2024 om 12:59

Hoe fit zijn Frenkie en Depay?

Je zou gewoon je beste spelers moeten meenemen. Als hij dit al kan, een finale spelen zonder wedstrijdritme moet je nagaan wat wedstrijden hem kan brengen.

2 juni 2024 om 10:16

De transfer van Kepa vanuit Bilbao naar Real is niet doorgegaan doordat Zidane zijn overstap gevetoed heeft. Briljante beslissing uiteindelijk van Zizou aangezien Kepa nooit zijn potentie heeft waargemaakt & Real daardoor Courtois heeft kunnen halen die Real (en ook persoonlijk) naar een nieuw niveau heeft getild.

2 juni 2024 om 10:19

Lunin had griep en heeft een hele week in de lappenmand gelegen, niet getraind. Maarvik denk niet dat hij wel gespeeld had als hij fit was geweest, want Courtois is gewoon beter. En een plek gunnen doe je natuurlijk niet bij een wedstrijd waar zoveel op het spel staat, dan speel je met je beste 11.

Courtois was gisteren echt goed man, paar goeie saves!

Blij dat hij terug was. Lunin ook een goede keeper maar Courtois is next level.

Courtois is natuurlijk 1 van de beste keepers ter wereld, zoniet de beste. Liet die gisteren ook weer zien. Verschrikkelijk dat die bijna zowat het hele seizoen heeft moeten missen met een kruisband blessure. Lunin heeft het als vervanger het top gedaan en het is natuurlijk sneu voor hem dat die de CL finale niet heeft gespeeld. Maar we moeten niet vergeten dat ook dankzij Lunin Real in de finale stond. Ik kijk er nog altijd gek van op hoe die die de penalty van Bernardo Silva pakte.

Denk ook dat Lunin nu aan zijn carriere moet denken. Genoeg goede clubs die hem in de zomer willen hebben als eerste keeper.

Geweldig dat die blijft. Real heeft echt een geweldige mix van jong en oud.

Ongelooflijk goede keeper zeg. Stond er gisteren gewoon weer als vanouds, paar sterke reddingen. Ook het uitkomen bij die 1 op 1 was erg sterk , erg knap na zo lang eruit te liggen. Lunin heeft zichzelf overigens wel flink in de kijker gezet. Heeft het echt uitstekend gedaan als stand-in en is echt luxe om op de bank te hebben. Al zie ik hem heet liefste gewoon eerste keeper zijn ergens, is eigenlijk ook te goed om op de bank te zitten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren