voetbalzone

'Het is gewoon lastig als je twee keepers van hetzelfde niveau hebt'

Bart Kruyt08 nov 2013, 12:06
Laatst bijgewerkt: 08 nov 2013, 12:06
Advertentie

Over een kleine twee maanden gaat de transfermarkt weer open en de supporters van Real Madrid zijn benieuwd of clubicoon Iker Casillas in het Santiago Bernabéu zal blijven. De keeper is een kind van de club, maar is zijn basisplaats verloren aan Diego López. Volgens Marca wil Schalke 04, dat eerder Raúl al overnam van de Spaanse recordkampioen, werk maken van de komst van Casillas.

/

Carlo Ancelotti hoopt dat Casillas blijft, maar beseft dat de situatie niet gemakkelijk is. "Het is gewoon heel lastig als je twee keepers van hetzelfde niveau hebt", zegt de coach van Real tegen Onda Cero. "Op ons trainingscomplex is er geen discussie meer, we hebben ervoor gekozen om Diego te laten spelen in de competitie en Iker in de bekerwedstrijden. Ik weet niet of de keepers blij zijn met die beslissing, maar voor het team is dit in ieder geval niet verkeerd."

"Ik heb veel moeilijke beslissingen moeten nemen in mijn loopbaan", vervolgt Ancelotti. "Toen ik bij Parma zat had ik hetzelfde probleem: ik had daar de keeper van het Italiaanse elftal in mijn selectie zitten, maar na vijf wedstrijden verving ik hem door een jonge doelman, Gianluigi Buffon. Iker en Diego zijn twee fenomenen, maar ik heb in de voorbereiding voor Diego gekozen, omdat hij toen beter in vorm was. Ik hoop dat Iker blijft, want ik wil de coach zijn die hem de tiende Champions League uit de geschiedenis van Real schenkt."

Er wordt bij Real niet alleen gesproken over de toekomst van Casillas, maar ook over die van Xabi Alonso. De middenvelder beschikt over een aflopend contract in Madrid. "Maar ik denk dat ik niet op hem in hoef te praten", zei Ancelotti. "Iedereen weet hoe belangrijk hij voor ons is en ik heb het gevoel dat hij wel bij wil tekenen. Xabi voelt zich erg goed bij Real."

Bezig met laden …