voetbalzone

'Het is goed geweest dat Wenger hem uit het elftal heeft gehaald'

Matthijs van Laar11 dec 2015, 12:18
Laatst bijgewerkt: 11 dec 2015, 12:18
Advertentie
voetbalzone

Olivier Giroud was afgelopen dinsdag zijn gewicht in goud waard voor Arsenal. De Franse spits scoorde drie keer tegen Olympiacos Piraeus en schoot de club hoogstpersoonlijk door richting de knock-outfase van de Champions League. Met speciale dank aan Arsène Wenger, vindt team- en landgenoot Mathieu Flamini.

De manager van the Gunners haalde Giroud in augustus uit zijn elftal en gaf de voorkeur aan Theo Walcott. Die raakte eind oktober geblesseerd, waardoor Giroud terugkeerde. Hij bleek getergd: in de laatste tien duels vond de Fransman twaalf keer het net. “Concurrentie is belangrijk, het maakt je sterker. Dat is ook wat er met Olivier is gebeurd”, zegt Flamini in de Daily Mail.

“Er is veel concurrentie in de voorhoede, maar hij heeft op de juiste manier antwoord gegeven. Hij gaat steeds beter spelen”, ziet de 31-jarige middenvelder. “Bij een grote club hoort dat er nu eenmaal bij. Een goede spits moet het laten zien in de belangrijke wedstrijden. Dat heeft hij gedaan. Hij laat nu zien een topspeler te zijn. Ik ben erg blij voor hem”, aldus Flamini.

Bezig met laden …