voetbalzone

‘Het is in de League One moeilijker dan in de Jupiler League, hoor’

Daniel Cabot Kerkdijk07 feb 2015, 11:50
Laatst bijgewerkt: 07 feb 2015, 11:50
Advertentie

Kevin van Veen maakte afgelopen maand de overstap van FC Oss naar Scunthorpe United, de nummer zeventien van de League One. Een opvallende overstap, mede omdat de 23-jarige aanvaller vorig seizoen nog bij de amateurs speelde en hij ook in de Championship aan de slag had gekund. Van Veen moet wennen aan het hogere niveau.

voetbalzone

"Veel ploeggenoten hebben in de jeugd gespeeld bij clubs als Chelsea, Manchester City en Manchester United. Het is moeilijker dan in de Jupiler League, hoor", verzekert Van Veen, die dit seizoen voor FC Oss zestien keer had gescoord, in het Algemeen Dagblad. Millwall had ook interesse en speelt een niveau hoger in Engeland. Toch koos Van Veen voor Scunthorpe United.

"Milwall wilde meer betalen aan FC Oss en ik zou er ook meer kunnen verdienen. Maar ik wil groeien en dat kan het beste in de League One. In de Championship kan ik vallen als een baksteen.” Van Veen wil zo snel mogelijk dé spits worden. “Tenminste, ik ga ervan uit dat ik ben gehaald om te spelen. Ik kostte een behoorlijk bedrag en heb een contract van drieënhalf jaar getekend.”

Bezig met laden …