voetbalzone

'Het is in ieder geval bij technische staf in verkeerde keelgat geschoten'

Daniel Cabot Kerkdijk10 mei 2011, 17:32
Laatst bijgewerkt: 10 mei 2011, 17:32
Advertentie

Theo Zwarthoed is uit de selectie van Volendam gezet wegens wangedrag. Dat geeft technisch en commercieel directeur van FC Volendam, Arie Obdam, dinsdag aan tegenover RTV Noord-Holland. De frictie zou afgelopen vrijdag, tijdens de wedstrijd tegen BV Veendam (2-2) , hebben plaatsgevonden.

Volgens de regionale zender zou de doelman zich tegenover de trainersstaf hebben beklaagd over het niet wisselen van keeper Robbin Ruiter, die niet helemaal fit was. Ruiter, de eerste doelman, bleef echter negentig minuten onder de lat staan. "Ik was er zelf niet bij, maar dat zou kunnen", reageert Obdam.

"Theo heeft zich enigszins misdragen en heeft hierbij zijn eigen belang boven het teambelang gezet", vervolgt Obdam. "Het is in ieder geval bij de technische staf in het verkeerde keelgat geschoten en die hebben de beslissing genomen hem buiten de selectie te zetten." Zwarthoed keepte dit seizoen negen duels.

"Ruiter was niet helemaal fit en een paar jongens kwamen naar de dug-out en zeiden dat hij eruit gehaald moest worden", legt Zwarthoed uit. "Toen heb ik hen verteld dat ik het al had aangegeven en dat het blijkbaar allemaal mocht. En dat was kritiek op de leiding. Dat ik om deze reden uit de selectie wordt gezet, vind ik onzin. Hij heeft zijn mening en ik heb mijn mening, alleen hij heeft het laatste woord."

Bezig met laden …