voetbalzone

'Het is jammer, maar Berbatov wil geen international meer worden'

Erik van Dam30 sep 2010, 12:22
Laatst bijgewerkt: 30 sep 2010, 12:22
Advertentie

Lothar Matthäus weet definitief waar hij aan toe is: Dimitar Berbatov wil niet meer terugkeren in de Bulgaarse nationale ploeg. De spits van Manchester United beëindigde in maart van dit jaar zijn interlandloopbaan, maar na het aantreden van Matthäus volgde er een gesprek tussen de bondscoach en de speler. Matthäus verklaart nu dat het gesprek geen positieve uitkomst kende.

/

“Het verhaal-Berbatov is voorbij. Ik heb meerdere gesprekken met hem gevoerd, maar hij wil niet meer uitkomen voor Bulgarije”, stelt de Duitser donderdag in gesprek met Kicker. “Ik vind dat heel jammer.” Berbatov voerde eerder dit jaar vermoeidheid, familieverplichtingen en de wens om de taken aan jongere spelers over te geven aan als redenen voor zijn interlandpensioen.

Destijds was Stanimir Stoilov nog in dienst van de Bulgaarse bond als keuzeheer; inmiddels zit Matthäus op de trainersstoel. Hij bracht al enkele internationals op andere gedachten en zag verschillende spelers terugkeren. Voor de aanstaande EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wales, op 8 oktober, zal Matthäus echter naar andere spitsen moeten kijken dan de 29-jarige Mancunian.

Bezig met laden …