voetbalzone

‘Het is mijn wens om mijn carrière bij Borussia Dortmund te beëindigen’

Gijs Freriks06 sep 2014, 21:30
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2014, 21:30
Advertentie

Roman Weidenfeller is niet van plan om Borussia Dortmund tijdens zijn actieve carrière nog te verlaten. De 34-jarige doelman droeg in de afgelopen twaalf jaar al meer dan driehonderd keer het tricot van de club uit Westfalen om zijn schouders en won onder meer twee landstitels en de DFB-Pokal.

voetbalzone

“Ik heb de slechte tijden bij Dortmund meegemaakt, dus waarom zou ik nu niet van de goede jaren genieten?”, vraagt Weidenfeller zich hardop af in de Duitse media. “Het is mijn wens om mijn carrière in Dortmund te beëindigen. Ik moet natuurlijk wel voorkomen dat ze mij straks uit het doel moeten wegdragen, maar tot dusver voorzie ik geen problemen. Ik denk zelfs dat ik mij nog kan doorontwikkelen.”

De viervoudig Duits international, die afgelopen zomer in Brazilië wereldkampioen werd, kwam in de zomer van 2002 over van FC Kaiserslautern. Toen concurrent Jens Lehmann geblesseerd raakte en later naar Arsenal vertrok, speelde Weidenfeller zich definitief in de basis van die Borussen. Hij heeft nog een contract tot medio 2016.

Bezig met laden …