voetbalzone

'Het is minder spectaculair dan bij Neymar, maar hij is veel efficiënter'

Bart Kruyt18 dec 2012, 22:20
Laatst bijgewerkt: 18 dec 2012, 22:20
Advertentie

De transfermarkt moet nog geopend worden, maar de eerste spectaculaire winterse overgang is al maanden geleden afgerond. Al in augustus werd bekend dat Paris Saint-Germain liefst 45 miljoen euro zou gaan betalen voor Lucas Moura, die in januari naar Frankrijk verkast. Zijn landgenoot Rai, die in het verleden bij PSG op de loonlijst stond, heeft hoge verwachtingen van Lucas.

/

De twintigjarige dribbelaar wordt overgenomen van Sao Paulo, waarmee hij vorige week nog de Copa Sudamericana wist te winnen. "Hij heeft in de afgelopen vijf maanden bewezen een grote speler te zijn", zei Rai. "Hoewel al zeker was dat hij voor veel geld naar PSG zou gaan, bleef hij hard werken om persoonlijke doelstellingen te bereiken. PSG heeft een heel goede aankoop gedaan."

"Zijn snelheid en zijn techniek zijn de sterke punten van Lucas", vervolgde Rai. "Hij zit op die punten op gelijke hoogte met Lionel Messi en Neymar. Wat hij doet ziet er misschien minder spectaculair uit dan bij Neymar, maar hij is veel efficiënter. Lucas speelt alleen maar naar het doel, met de intentie om doelpunten te maken, terwijl Neymar vaak nog wel eens wil goochelen met de bal."

Bezig met laden …