voetbalzone

‘Het is moeilijker om alleen in de spits te staan, anders deed iedereen het’

Robin Bruggeman09 sep 2016, 16:48
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2016, 16:48
Advertentie

Feyenoord haalde met Nicolai Jörgensen een nieuwe spits binnen en de Deen heeft tot nu toe een aardig aandeel in de goede competitiestart van de Rotterdammers. De club won de eerste vier duels en zag de spits met twee goals en twee assists ook zijn bijdrage leveren. De concurrentiestrijd met Michiel Kramer lijkt dus voorlopig gewonnen, al zal hij het waar moeten blijven maken, weet ook Jörgensen.

/

“Ik speel nu, maar ik moet blijven presteren om dat zo te houden. Michiel Kramer is ook een goede spits. Ik hoop dat hij de trainer blij is met mijn spel. Ik voel ook het vertrouwen van mijn medespelers. Ze beginnen steeds meer in me te geloven”, vertelt hij aan de NOS. Ondanks zijn goede start kent Jörgensen wel wat aanpassingsproblemen, aangezien hij niet gewend is om in een 4-3-3 opstelling te spelen: “Ik sta nu alleen in de spits en niet met z'n tweeën. Dat is moeilijker ja, want anders zou iedereen het doen. Ik moet de bal vasthouden. Daar ben ik voor gehaald.”

Hij merkt wel dat hoe meer hij speelt, des te beter het gaat. Het samenspelen met Dirk Kuyt is daar een belangrijke factor in: de aanvoerder van de Rotterdammers stuurt Jörgensen aan in het veld en weet hem overal te vinden.

Bezig met laden …