voetbalzone

‘Het is mooi om Jaap Stam weer terug te zien op Old Trafford’

Gijs Freriks09 jun 2015, 19:50
Laatst bijgewerkt: 09 jun 2015, 19:50
Advertentie

Oud-spelers van Manchester United en Bayern München spelen komende zondag op Old Trafford een vriendschappelijke wedstrijd tegen elkaar en het oefenduel zal in het teken staan van de door United op bizarre wijze gewonnen Champions League-finale van 1999. Door twee late doelpunten van Ole Gunnar Solskjaer en Teddy Sheringham wonnen the Mancunians alsnog met 2-1 van Bayern.

voetbalzone

Net als in augustus, toen het in de Allianz Arena 3-3 werd, gaan de wedstrijdopbrengsten naar het goede doel. Onder anderen Edwin van der Sar, Roy Makaay en Jaap Stam zullen zondag acte de présence geven en Phil Jones kijkt uit naar het benefietduel. “Ik keek vroeger op Champions League-avonden altijd naar Stam. Dat waren big nights”, zegt Jones op de clubwebsite.

“Hij was een agressieve, betrouwbare verdediger. Niemand kwam hem voorbij! Het is mooi om hem straks weer terug te zien in het stadion. Er doet een aantal uitstekende oud-profs mee, dus helemaal vriendschappelijk wordt het niet. Het wordt ongetwijfeld een goede wedstrijd. Of ik ook al een legende ben? Haha, die status moet je eerst verdienen. Ik heb nog een lange weg te gaan”, besluit de 23-jarige Jones.

Bezig met laden …