voetbalzone

'Het is natuurlijk altijd balen als je geblesseerd bent, maar nu helemaal'

Daniel Cabot Kerkdijk28 okt 2010, 10:09
Laatst bijgewerkt: 28 okt 2010, 10:09
Advertentie

Jack Tuyp is vanwege een enkelblessure voorlopig uitgeschakeld en dat komt de 27-jarige aanvaller van FC Volendam slecht uit. Hij wil niets missen van de goede reeks waarin de Noord-Hollanders zich bevinden. Tuyp viel afgelopen maandag tegen RBC Roosendaal (3-1 winst) geblesseerd uit. "Ik kwam ongelukkig terecht en ging door mijn enkel", vertelt de aanvaller donderdag aan SEG.

"Dinsdag heb ik een foto laten maken en daaruit bleek dat er gelukkig niets was gebroken", vervolgt de aanvaller zijn relaas. "Naar alle waarschijnlijkheid is mijn enkelband ingescheurd. De enkel is nog behoorlijk dik, maar de zwelling wordt al minder. Ik moet nog een paar dagen rustig aan doen, dan wat fietsen, dan lopen en over een paar weken beginnen aan de groepstraining."

Volendam, dat vorig seizoen nog zestiende werd in de Jupiler League, is dit seizoen nog ongeslagen en deelt de eerste plaats met FC Zwolle. "Het is natuurlijk altijd balen als je geblesseerd bent, maar nu helemaal. Ik wil niks missen. Het gaat een stuk beter dan jaar. We beleven tot nu toe een goed en heel succesvol seizoen. Als je blijft winnen, kom je in een soort flow. Met routiniers als Barry Opdam en Olaf Lindenbergh zijn we duidelijk sterker geworden. Qua spel begonnen we eigenlijk niet goed, maar we maken veel progressie. Dat is heel positief."

Met één doelpunt in negen wedstrijden, valt zijn eigen productie nog wat tegen. "Als spits wil je doelpunten maken, maar met het team werken we allemaal hard en gaat het goed. Daar gaat hem om."

Bezig met laden …