voetbalzone

'Het is niet goed dat iedereen op de hoogte is van de clausule van Thiago'

Daniel Cabot Kerkdijk01 jun 2013, 00:20
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2013, 00:20
Advertentie

Het is nog onduidelijk of Thiago Alcántara komend seizoen voor Barcelona speelt. Steeds meer clubs hebben belangstelling voor de middenvelder, die ontevreden is over zijn rol binnen het team van Tito Vilanova. Door zijn gebrek aan speeltijd is de transferclausule van 90 naar 18 miljoen euro gedaald. Dit omdat hij in ongeveer 60 procent van de duels minder dan 30 minuten binnen de lijnen stond.

/

Tito Vilanova werd door derden van de daling van transferclausule op de hoogte gebracht. "Ik wist het niet en het is niet goed dat iedereen daar nu van op de hoogte is", benadrukte de oefenmeester van Barcelona. "Hij is de toekomst van Barcelona en we willen dat hij blijft. Hij heeft dit seizoen achttien wedstrijden door blessureleed gemist. Dat waren er vorig seizoen maar drie. Hij moet meer vertrouwen hebben."

De verlaging van de transferclausule is slechts tijdelijk, tot en met 31 juli: vanaf 1 augustus moet de 22-jarige Braziliaanse Spanjaard, die deelneemt aan het EK Onder-21, officieel weer 90 miljoen euro kosten. Het contract van de in Italië geboren middenvelder loopt in de zomer van 2015 af. Thiago debuteerde vier jaar geleden in de hoofdmacht van Barcelona en is de zoon van voormalig wereldkampìoen Mazinho.

Bezig met laden …