voetbalzone

‘Het is niet makkelijk wanneer je publiekelijk ter discussie wordt gesteld’

Gijs Freriks06 sep 2015, 09:15
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2015, 09:15
Advertentie

Mario Götze is bij Bayern München niet zeker van zijn plaats, maar bij de nationale ploeg van Duitsland gaat het hem beter af. De 23-jarige middenvelder annex aanvaller speelde vrijdagavond in Frankfurt am Main een uitstekende EK-kwalificatiewedstrijd tegen Polen (3-1) en scoorde twee keer en zal waarschijnlijk ook maandag in Schotland in de basis staan bij die Mannschaft.

voetbalzone

Medespeler Thomas Müller weet dat Götze onder de hoede van Joachim Löw beter presteert dan onder leiding van Josep Guardiola: “Mentaal gezien is het voor hem bij de nationale ploeg makkelijker, omdat hij weet dat men hier volledig op hem rekent en hij negentig minuten kan gasgeven. Hij speelt hier zonder ook maar een sprankje onzekerheid.”

“Natuurlijk is het niet makkelijk wanneer je bij je club steeds maar weer publiekelijk ter discussie wordt gesteld”, gaat Müller verder in een interview met BILD. Götze is in het verleden in de media aangepakt door onder anderen Franz Beckenbauer, Loathar Matthäus en Jürgen Kohler en zaakwaarnemer Volker Struth nam het Bayern kwalijk dat Götze nooit is beschermd.

"Ik zou graag zien dat de club hem rugdekking geeft. Dat ben ik van Bayern gewend. Uli Hoeness (vertrokken vanwege gevangenisstraf, red.) stond altijd pal achter zijn spelers. Als Mario het vertrouwen voelt, is het voor hem eenvoudiger om meer van zijn enorme potentieel te laten zien. Dan is hij een van de beste spelers ter wereld", zei Struth in juli in BILD

Bezig met laden …