voetbalzone

'Het is niet meer dan een kwestie van tijd tot Neymar de Ballon d'Or wint'

Matthijs van Laar28 jun 2015, 10:34
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2015, 10:34
Advertentie
voetbalzone

Het is volgens Diego Forlán enkel een kwestie van tijd tot Neymar het niveau bereikt van sterren als Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. De Braziliaanse aanvaller heeft vaak nog moeite om zijn talent in goede banen te leiden en zorgt zo nu en dan voor ophef, maar dat zal met de tijd minder worden. "Hij maakt de hype waar", vindt de inmiddels 36-jarige goalgetter.

Vaak wordt volgens Forlán vergeten dat Neymar eigenlijk pas net komt kijken. "Hij is op dit moment nog niet zo goed als Ronaldo en Messi en die twee zullen nog wel even blijven domineren. Maar hij is bijna vijf jaar jonger dan Messi en zeven jaar jonger dan Ronaldo. Hij zal beter en beter worden. Over een paar jaar zal hij de beste ter wereld zijn. Hij speelt bij de beste club ter wereld. Hij maakt goals, geeft assists, passeert tegenstanders. Als hij aan de bal komt, gebeurt er iets magisch."

Een probleem dat de 23-jarige Neymar moet zijn te overwinnen, is zijn opvliegende karakter. Forlán refereert aan het duel op de Copa América met Colombia, waarin de Braziliaan met rood van het veld werd gestuurd. Het kostte hem de rest van het toernooi. "Dat is een van de gebieden waarin hij zich moet zien te verbeteren, wil hij na Kaká de eerste Braziliaan zijn die de FIFA Ballon d'Or gaat winnen."

Bezig met laden …