voetbalzone

‘Het is niet voldoende om te zeggen dat ik goed ben, Barça moet in actie komen’

Robin Bruggeman24 dec 2018, 12:16
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2018, 12:16
Advertentie

Jordi Alba is al jaren niet weg te denken uit het eerste elftal van Barcelona en de linksback is ook in de huidige voetbaljaargang een vaste waarde in het keurkorps van trainer Ernesto Valverde. De 29-jarige verdediger beschikt echter over een over anderhalf jaar aflopend contract en Alba is nog niet onder de indruk van de pogingen die zijn club de afgelopen tijd heeft ondernomen om die verbintenis te verlengen.

“Het nieuwe contract hangt van zowel de club, als van mijzelf af. Ik heb niet bij deze club getekend vanwege het geld, maar vanwege het gevoel dat de club mij geeft en het feit dat dit mijn thuis is. Het is echter niet voldoende om te zeggen dat ik een goede speler ben, het is aan de club om nu in actie te komen en om deze woorden om te zetten in een deal”, legt hij uit in gesprek met Marca.

Alba staat vanwege de onduidelijkheid omtrent zijn contractsituatie naar verluidt in de belangstelling van clubs als Juventus en Manchester United, maar de 67-voudig international van Spanje lijkt niet van plan om dit in zijn voordeel te gaan gebruiken: “Of er een deadline is? Dat is als mijn contract afloopt”, laat hij tot slot weten. Barcelona is volgens Mundo Deportivo van plan om Alba een nieuw, tot medio 2023 doorlopende verbintenis voor te leggen, maar het is de vraag of de verdediger op dit aanbod in gaat.

De Catalaanse grootmacht zou vooralsnog namelijk niet van plan zijn om aan de salariseisen van de back te voldoen, waardoor de onduidelijkheid blijft voortbestaan. Alba speelt sinds 2012 voor Barcelona en kwam sindsdien tot ruim 250 wedstrijden voor de club. Hij tekende zijn laatste contractverlenging in 2015.

Bezig met laden …