voetbalzone

‘Het is niet waar dat hij wacht op mogelijke aanbiedingen van Ajax en PSV’

Noel Korteweg16 jun 2023, 15:00
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2023, 15:00
Advertentie

Milan van Ewijk wacht niet op mogelijke aanbiedingen van Ajax en PSV. Dat zegt zijn zaakwaarnemer Style de Jong in gesprek met het Portugese O Jogo. De 22-jarige rechtsback van sc Heerenveen geniet interesse van veel clubs, waaronder de nummer twee en drie van het afgelopen Eredivisie-seizoen, Sporting Portugal en Anderlecht. De Belgen hebben al geïnformeerd bij Heerenveen. “Milan staat voor alles open, inclusief Portugal”, aldus De Jong.

Van Ewijk miste dit seizoen geen minuut bij de Friezen en maakt er geen geheim van dat hij openstaat voor een stap hogerop. O Jogo bracht eerder deze week naar buiten dat de rechtsback nog niet in zee gaat met Sporting Portugal omdat hij wil wachten totdat Ajax of PSV zich voor hem meldt. Onjuist, zegt zijn zaakwaarnemer in gesprek met hetzelfde medium. “Het is niet waar dat Milan wacht op mogelijke aanbiedingen van Ajax en PSV. Hij staat voor alles open, inclusief Portugal.”

“Hij en wij zijn ons bewust van de interesse van veel clubs, waaronder Sporting. Het is een optie, maar de uiteindelijke beslissing ligt bij Milan”, aldus zijn agent. “Hij is op dit moment volledig gefocust op het EK met Jong Oranje en zal daarna pas een beslissing nemen over zijn toekomst.” Van Ewijk bereidt zich momenteel met de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi voor op het eindtoernooi in Roemenië en Georgië. Het eerste groepsduel met Jong België vindt plaats op woensdag 21 juni.

Heerenveen sorteert op zijn beurt voor op het onvermijdelijke vertrek van Van Ewijk. De Friezen hebben zich namelijk bij Feyenoord gemeld voor de diensten van Denzel Hall, die afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor ADO Den Haag. De rechtsback doorliep de gehele jeugdopleiding van Feyenoord en speelde tot dusver twee officiële wedstrijden in de Rotterdamse hoofdmacht. Hall was dit seizoen een van de weinige lichtpuntjes bij ADO. Onder zowel Dirk Kuijt als Dick Advocaat was hij een reguliere basisspeler. In totaal speelde de rechtsback 35 officiële wedstrijden, waarin hij eenmaal trefzeker was.

Bezig met laden …