voetbalzone

‘Het is nogal een belediging, als je stelt dat Zlatan hier de baas is’

Erik van Dam02 aug 2014, 11:43
Laatst bijgewerkt: 02 aug 2014, 11:43
Advertentie

Twee jaar geleden besloot Paris Saint-Germain een monsterbod uit te brengen op Zlatan Ibrahimovic en Thiago Silva, die toen bij AC Milan onder contract stonden. De Italianen konden de circa 63 miljoen euro die vanuit Parijs geboden werd zeer goed gebruiken en dus werd het duo verkocht. Met name Ibrahimovic’ faam is sindsdien alleen maar gestegen. Sommigen zeggen zelfs dat de majestueuze Zweed het stiekem voor het zeggen heeft bij de Franse kampioen.

voetbalzone

Zulke beweringen over de 'machtspositie' van de spits gaan trainer Laurent Blanc echter veel te ver. “Opmerkingen dat Zlatan hier de baas is zijn nogal beledigend richting mij en het bestuur, want ik ben de hoofdtrainer. Hij is de baas in het elftal, ja, maar om de baas van de club te zijn moet je de beslissingen nemen over alles en dat is niet het geval. Ook al is Ibrahimovic natuurlijk heel belangrijk”, zegt Blanc vergoelijkend.

Ibra is een leider in dit team. Dat mag geen verrassing heten, want dat was hij bij zijn vorige clubs ook altijd. Hij is een technische leider en binnen de selectie is hij een geboren leider met zijn persoonlijkheid en karakter, maar er zijn er meer. Ik zal niet ontkennen dat hij belangrijk is.”

Bezig met laden …