voetbalzone

‘Het is nu moeilijker om je plekje te verdienen in het huidige Arsenal’

Gijs Freriks16 feb 2015, 13:49
Laatst bijgewerkt: 16 feb 2015, 13:49
Advertentie

Arsenal doet nog op drie fronten mee (Premier League, FA Cup, Champions League) en dat kan de huidige selectie uitstekend aan, vindt Kieran Gibbs. The Gunners hebben een vrijwel fitte spelersgroep en dat is volgens de verdediger lang geleden. “Het heeft even geduurd, ja. Het is nu moeilijker om je plekje te verdienen”, zegt hij tegen Sky Sports.

voetbalzone

“We hebben een brede selectie nodig om in de drie competities mee te blijven doen. Maar er kunnen er uiteraard maar elf spelen”, vervolgt Gibbs. “We zijn erop gebrand om de bekertitel te verdedigen. We hebben de FA Cup vorig seizoen al gewonnen, maar dat betekent niet dat het geen doel meer is. We willen het in alle competities zo goed mogelijk doen.”

Arsenal, dat vijfde staat in de Premier League, gaat zaterdag op bezoek bij Crystal Palace. Vier dagen later staat het thuisduel met AS Monaco op het programma. De 25-jarige Gibbs, afgelopen zondag nog goed voor een assist tegen Middlesbrough, stond de laatste drie competitieduels overigens niet meer in de basis. Nacho Monreal krijgt de voorkeur.

“Ik moet geduldig op mijn kans blijven wachten. Ik heb onlangs met de boss gesproken en hij heeft verteld dat Nacho het sinds mijn blessure goed heeft gedaan. Arsène Wenger wil dat ik gefocust blijf omdat ik dan op mijn top blijf spelen. Dat is ook beter voor het team. Ik moet gewoon de geboden mogelijkheden aangrijpen”, aldus zesvoudig Engels international Gibbs.

Bezig met laden …