voetbalzone

'Het is nu net of het seizoen opnieuw begint, iedereen is heel ontspannen'

Bart Kruyt07 jun 2013, 17:00
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2013, 17:00
Advertentie

Jong Oranje won donderdagavond de eerste groepswedstrijd op het EK en de spelers mochten vrijdag van Cor Pot uitblazen op het strand. De jeugdinternationals hadden de grootste lol, maar Georginio Wijnaldum deed het rustig aan. De aanvaller kwam tegen Jong Duitsland verkeerd terecht na een kopduel en is daardoor een twijfelgeval voor het groepsduel met Jong Rusland.

Zaterdag moet er meer duidelijkheid komen over de ernst van de blessure van Wijnaldum en de rechtsbuiten hoopt gewoon te kunnen spelen, want hij heeft het uitstekend naar zijn zin bij Jong Oranje. "Ik voel me heel vrij in mijn hoofd", zei Wijnaldum tegen het ANP. "Het is hier bij Jong Oranje anders dan bij de club: aar ben je veel vaker samen en is de druk sowieso hoog. Hier ook wel, maar het is nu net of het seizoen opnieuw begint, iedereen is heel ontspannen."

De 22-jarige Wijnaldum was donderdagavond zelf verantwoordelijk voor de tweede Nederlandse treffer, toen hij na een fraaie solo doeltreffend uithaalde. Bernd Leno leek het schot van de PSV'er te kunnen keren, maar ging in de fout: 2-0. Duitsland vocht zich na rust weliswaar terug (2-2), maar door een laat doelpunt van Leroy Fer trok Jong Oranje toch aan het langste eind: 3-2.

Bezig met laden …