voetbalzone

‘Het is oneerlijk om de schuld in de schoenen van Rooney te schuiven’

Thijs Post01 jul 2012, 13:41
Laatst bijgewerkt: 01 jul 2012, 13:41
Advertentie

Wayne Rooney debuteerde in 2003 in de nationale ploeg van Engeland en nam sindsdien deel aan de EK’s van 2004 en 2012 en de WK’s van 2006 en 2010. Eigenlijk presteerde hij alleen in zijn eerste toernooi goed: de toen achttienjarige Rooney scoorde vier doelpunten. Ook in Polen en Oekraïne kon de spits van Manchester United geen potten breken. Volgens Engeland-aanvoerder Steven Gerrard is het oneerlijk om de slechte prestaties van de nationale ploeg af te schuiven op de vedette.

/

“Op dit niveau is spelen zonder verwachtingen of angst een van de belangrijkste dingen”, geeft Gerrard aan in de Engelse media. “Het is niet meer dan normaal dat Wayne de enorme druk voelt, omdat iedereen iets van hem verwacht. Sinds 2004 verwacht iedereen dat hij de toernooien voor Engeland kan beslissen. De verantwoordelijkheid ligt echter bij alle 23 spelers. Het is niet eerlijk om naar Wayne te kijken en te zeggen dat zijn prestaties de reden zijn van de slechte resultaten van Engeland.”

Volgens Liverpool-verdediger Jamie Carragher gaat het Engeland niet lukken om zich te plaatsen voor het WK van 2014 in Brazilië. “Moeten we daarom maar opgeven?”, countert Gerrard. “Iedereen baalt van dit EK, maar we blijven werken en zullen herstellen. Hopelijk maken we het weer goed.”

Bezig met laden …