voetbalzone

'Het is oneerlijk om Neymar te vergelijken met Messi en Ronaldo'

Matthijs van Laar15 feb 2013, 17:14
Laatst bijgewerkt: 15 feb 2013, 17:14
Advertentie

Voetballiefhebbers verwachten nog te veel van Neymar. Dat vindt althans Clarence Seedorf, die het Braziliaanse toptalent als speler van Botafogo al meerdere malen tegenkwam. De voormalig Oranje-international vindt het ongepast om de 21-jarige aanvaller te vergelijken met gearriveerde vedetten als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Wel denkt Seedorf dat Neymar in de toekomst hoge ogen kan gaan gooien op de Europese velden.

/

In eigen land is de gekte rondom de dribbelaar ongekend, maar buiten Brazilië heeft Neymar nog alles te bewijzen. Onlangs was hij met de nationale ploeg op bezoek in Engeland, waar hij weinig indruk maakte. Het leidde meteen tot vragen over de daadwerkelijke klasse van de speler van Santos. “Hij is nog zo jong. Hij moet niet alleen verantwoordelijk worden gehouden voor de nationale ploeg. Daar zijn meer spelers bij betrokken”, vindt Seedorf.

“Een vergelijking met Ronaldo en Messi is oneerlijk”, vervolgt de ex-speler van onder meer Ajax, Real Madrid en AC Milan. “Maar ik kijk graag naar hem en hoop dat hij in de toekomst succes zal kennen in zijn leven. Ooit hoop ik hem in Europa aan het werk te zien, dat zal zijn leven verrijken. Ik ben benieuwd of hij ook daar een show kan opvoeren. Normaliter heeft een écht goede speler geen moeite om zich aan te passen.”

Bezig met laden …