voetbalzone

‘Het is over, het is klaar, we moeten het uit ons hoofd zetten’

Erik van Dam05 aug 2016, 08:52
Laatst bijgewerkt: 05 aug 2016, 08:52
Advertentie
/

Heracles Almelo speelde vorige week thuis met 1-1 gelijk tegen Arouca uit Portugal en moest in de return dus sowieso zien te scoren om verder te komen in de Europa League-voorronden. Dat lukte de zwart-witten echter niet: het eindigde donderdagavond in 0-0 en daarmee vloog de ploeg al meteen uit Europa. Een hard gelag voor de club als geheel en voor de spelers, maar vooral voor de fans.

Liefst 859 fans waren Heracles achterna gereisd naar Portugal om hun trots in actie te zien. Een deel van hen had er een afschuwelijke busreis opzitten, die bovendien nog werd onderbroken toen de bus in Portugal niet door de heuvels kwam. Het bezorgde menig supporter angstige momenten, maar eenmaal aangekomen bij de wedstrijd werd ze geen traktatie voorgeschoteld.

Joey Pelupessy beaamt in het Algemeen Dagblad dat het bar en boos was wat Heracles liet zien. “Heel de week gaat het nergens anders over dan deze wedstrijd. Je hoort dat al die mensen onderweg zijn naar Portugal, met het vliegtuig of met de bus. Je verwacht er zo veel van en dan laten we dit zien. We hadden geen lef, geen durf”, treurt de middenvelder. “Het is over, het is klaar, we moeten het uit ons hoofd zetten.”

Bezig met laden …