voetbalzone

‘Het is schandalig: we moeten hem niet kapotmaken, maar steunen’

Gijs Freriks05 jun 2016, 09:29
Laatst bijgewerkt: 05 jun 2016, 09:29
Advertentie

John Stones wordt gezien als een van de grootste verdedigende talenten van Engeland, maar krijgt ook kritiek omdat hij te veel zou ‘voetballen’ en daarbij zijn voornaamste taken uit het oog verliest. Voormalig middenvelder Phil Neville neemt het nu in de Daily Mirror voor de 22-jarige Stones op.

/

“Hij is hevig bekritiseerd en veel van die kritiek is gewoon schandalig en op de man gericht, het is alsof we proberen om die jongen kapot te maken. Hij wordt bekritiseerd vanwege overplaying, maar dat is onzin. Als hij stopt met het opeisen van de bal, dan zou ik Stones pas bekritiseren. De schandalige kritiek is soms ook van oud-spelers afkomstig die niet eens de helft van de kwaliteiten van Stones hebben gehad”, aldus Neville.

“Ik heb het over spelers die in de kleine ruimte niet met de bal om konden gaan. Die mensen zeggen dat je moet verdedigen, vrouwen en kinderen eerst. Maar Stones kan zowel verdedigen als voetballen. Die jongen gaat recht op de absolute top af en in plaats van dat we hem afmaken, moeten we hem juist steunen. Ze zeggen dat hij niet van zijn fouten leert, maar hij is pas 22. Hij gaat er heus van leren”, besluit de 39-jarige Engelsman.

Bezig met laden …