voetbalzone

'Het is soms best wel even omschakelen, van Oranje naar Eindhoven'

Bart Kruyt11 sep 2011, 11:20
Laatst bijgewerkt: 11 sep 2011, 11:20
Advertentie

Ernest Faber werkt dit seizoen in twee totaal verschillende werelden. De voormalig verdediger is assistent van bondscoach Bert van Marwijk bij het Nederlands elftal en hoofdtrainer van FC Eindhoven, de trotse koploper uit de Jupiler League. “Het werkt voor mij gewoon prettig op deze manier, maar natuurlijk is het wel druk”, geeft de oefenmeester aan.

Faber plaatste zich deze week met Oranje voor het EK van 2012 en gaat met Eindhoven op jacht naar promotie. “Het is soms best wel even omschakelen, van Oranje naar Eindhoven”, vertelt Faber in gesprek met Voetbal International. “Je komt ineens in een heel andere wereld terecht. Bij het Nederlands elftal zijn de faciliteiten van wereldniveau en is er op ieder vlak een specialist. Hier bij Eindhoven is het beperkter, maar de wil om te verbeteren is hetzelfde.”

Momenteel heeft Faber de wind in de rug, maar de coach weet dat er mogelijk ook mindere tijden zullen aanbreken. De eenmalig international beseft dat critici de schuld in dit geval bij de duobaan van Faber zullen leggen. “Maar dat is echt onzin. Je weet dat mensen op een gegeven moment naar oorzaken gaan zoeken. Dat is niet altijd leuk, maar hoort er gewoon bij. Vaak hebben mensen een oordeel, maar beschikken ze over te weinig informatie. Dat kan ik prima naast me neer leggen.”

Bezig met laden …