voetbalzone

‘Het is speciaal om in de ArenA te debuteren, voor het Ajax-publiek’

Gijs Freriks07 dec 2014, 08:25
Laatst bijgewerkt: 07 dec 2014, 08:25
Advertentie

Riechedly Bazoer en Queensy Menig maakten zaterdagavond in de competitiewedstrijd tegen Willem II (5-0) hun debuut in het eerste elftal van Ajax. Eerstgenoemde viel na 65 minuten in, terwijl aanvaller Menig elf minuten later in het veld kwam.

voetbalzone

De achttienjarige Bazoer speelde zes jaar lang in de jeugdopleiding van PSV, maar vertrok twee jaar geleden naar de concurrent uit Amsterdam. “Ik ben enorm blij dat ik mijn Eredivisiedebuut heb gemaakt”, zei hij in gesprek met FOX Sports. “Ik hoop dat er nog veel wedstrijden volgen. Het is speciaal om in de Arena te debuteren, voor eigen publiek. Helemaal met deze uitslag.”

Omdat Niki Zimling nog altijd geblesseerd is, hoopt Bazoer ook tegen APOEL Nicosia bij de wedstrijdselectie van trainer Frank de Boer te zitten. “Maar ik ga het rustig afwachten.” De negentienjarige Menig viel een kwartier voor tijd in: “Met het warmlopen hield ik de trainer in de gaten, om te kijken of hij me nodig had. Maar dat doe ik altijd, niet speciaal nu met deze stand. Nu moet ik bij Jong Ajax de beste zijn, en het hier met invalbeurten laten zien.”

Bezig met laden …