voetbalzone

‘Het is te vroeg om hem te ontslaan, voor Kerst komt er geen beslissing’

Peter Nusselder23 sep 2015, 11:00
Laatst bijgewerkt: 23 sep 2015, 11:00
Advertentie

Liverpool ging dit seizoen goed van start, maar na nederlagen tegen West Ham United (0-3 op Anfield) en aartsrivaal Manchester United, gevolgd door een gelijkspel tegen Norwich City, staat de ploeg van trainer Brendan Rodgers op dertiende plaats in de Premier League. Volgens oud-speler Dietmar Hamann hoeft de coach voorlopig echter nog niet bang te zijn dat hij zijn baan zal verliezen.

voetbalzone

“In de zomer heeft de clubleiding een bewuste keuze gemaakt, door de assistenten Colin Pascoe en Mike Marsh te vervangen door Sean O’Driscoll en Gary McAllister. Ze hebben toen besloten om Rodgers te laten zitten en de rest van de technische staf te veranderen”, geeft de voormalig middenvelder aan in gesprek met talkSPORT. “Als ze de hoofdtrainer hadden willen vervangen, hadden ze het toen wel gedaan.”

Volgens de Duitser betekent dit dat Rodgers in ieder geval nog enkele maanden de kans zal krijgen op Anfield. “Ze hebben ervoor gekozen om hem te houden en daar heb ik geen problemen mee. Nu is het na vijf wedstrijden nog te vroeg om hem te ontslaan. Voor Kerst zal er waarschijnlijk geen beslissing genomen worden. Je moet de coach nu simpelweg steunen, anders had je hem in de zomer moeten laten gaan.”

Bezig met laden …