voetbalzone

'Het is teleurstellend en ergerlijk hoe het Mexicaans team geleid wordt'

Peter Nusselder19 okt 2010, 12:18
Laatst bijgewerkt: 19 okt 2010, 12:18
Advertentie

Voormalig Real Madrid-spits Hugo Sánchez heeft opgeroepen tot drastische veranderingen bij de Mexicaanse voetbalbond. De oud-speler, een voetballegende in zijn vaderland, heeft aangegeven dat hij het Mexicaans elftal nog wel een keer onder zijn hoede zou willen nemen, maar alleen als de huidige situatie verandert. “Op dit moment zijn ze verward en weten ze niet wat ze aan het doen zijn.”

De problemen tussen de bond en de internationals zijn begonnen toen dertien spelers gestraft werden, nadat ze een feestje organiseerden na afloop van het oefenduel met Colombia. “Ik ben geïrriteerd en teleurgesteld door de manier de voetbalbond en het Mexicaans elftal geleid worden”, vertelde Sánchez dinsdag aan persbureau Reuters.

De 52-jarige ex-international denkt echter dat de huidige problemen ook kansen bieden. “Het is beter om ons voordeel te doen met dit dieptepunt en de huidige bestuurders te vervangen door mensen die de benodigde kennis en kwaliteiten hebben. Alles moet beter gestructureerd worden, want momenteel heeft de bond zijn geloofwaardigheid verloren, dus we moeten opnieuw beginnen met een solide basis.”

Bezig met laden …