voetbalzone

‘Het is voor mij wel heel teleurstellend dat AZ Poulsen heeft gehaald’

Gijs Freriks20 jan 2014, 21:20
Laatst bijgewerkt: 20 jan 2014, 21:20
Advertentie
voetbalzone

AZ presenteerde maandag Simon Poulsen aan pers en publiek. De Deen tekende voor anderhalf jaar in het AFAS Stadion en kan op de gehele linkerflank uit de voeten. Zijn komst zou weleens ten koste kunnen gaan van linksachter Ridgeciano Haps. De twintigjarige Utrechter kwam voor de winterstop tot twee optredens in de Eredivisie, maar lijkt nu niet te hoeven rekenen op veel meer kansen onder Dick Advocaat.

“Daarom is het voor mij wel heel teleurstellend dat de club nu Poulsen heeft gehaald”, is Haps eerlijk tegenover het Noordhollands Dagblad. “Ik wil nu het liefst verhuurd worden. Ik hoop dat dat lukt. Er is niet veel tijd meer tot het einde van de transfertermijn.” Hij maakte dit seizoen in de competitie minuten tegen PSV (2-1 winst) en NEC (3-2 verlies). Hij deed ook bijna de gehele Europa League-wedstrijd mee tegen PAOK Saloniki (2-2).

Haps speelde sinds 2006 in de jeugd bij AZ en tekende in de zomer van 2012 zijn eerste profcontract. Technisch directeur Earnest Stewart beschreef het talent destijds nog als een ‘linksbuiten met een specifieke actie’. Advocaat zei bij de presentatie van Poulsen dat hij in Haps ‘een uitstekende speler voor de toekomst’ ziet. “Maar het zou goed zijn als hij elders ervaring opdoet. Haps zou voor bepaalde clubs een echte versterking zijn.”

Bezig met laden …