voetbalzone

‘Het is waar dat het nu moeilijker is om weg te komen bij Ajax’

Gijs Freriks27 okt 2018, 07:03
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2018, 07:03
Advertentie

Kasper Dolberg zette maandag zijn handtekening onder een nieuw contract. De aanvaller tekende voor één jaar bij en ligt nu tot medio 2022 vast bij Ajax. De Deen zegt in een interview met De Telegraaf dat hij niet lang heeft moeten nadenken over de aanbieding die directeur spelersbeleid Marc Overmars hem voorschotelde.

“Ik ben blij om hier te zijn, om onderdeel van dit team uit te maken. Ik vond het een goed idee om bij te tekenen. Het is waar dat het nu iets moeilijker is om weg te komen, maar ik heb niet getwijfeld.” Dolberg werd eerder nadrukkelijk in verband gebracht met AS Monaco en die club zou afgelopen zomer zelfs circa vijftig miljoen euro hebben geboden.

“Maar Ajax antwoordde met een resoluut ‘nee’”, schreef De Telegraaf eind augustus. Zodoende bleef de negentienjarige Dolberg in de Johan Cruijff ArenA voetballen en inmiddels staat hij op 36 doelpunten en 11 assists in 86 officiële wedstrijden in het eerste elftal. Zondag neemt de Scandinaviër het met zijn club op tegen Feyenoord.

“Het is een grote wedstrijd en daarin wil ik het goed doen. Maar de mindset is niet anders dan voor andere duels, want ik eis altijd het maximale van mezelf”, reageert Dolberg, die in zijn eerste twee Klassiekers reeds drie keer wist te scoren. “Drie keer scoren, zou prachtig zijn”, glimlacht de negenvoudig A-international.

Bezig met laden …