voetbalzone

‘Het is zaak verder te gaan en niet telkens te beginnen over Jan, Jan, Jan’

Peter Nusselder06 aug 2012, 09:13
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2012, 09:13
Advertentie

Ajax slaagde er zondag als landskampioen niet in om ten koste van bekerwinnaar PSV beslag te leggen op de Johan Cruijff Schaal. De gasten uit Eindhoven gingen er in de Amsterdam ArenA met een 4-2 overwinning vandoor en met name in defensief opzicht is er nog wel het een en ander voor verbetering vatbaar bij de ploeg van Frank de Boer, die aanvoerder Jan Vertonghen kwijt is.

/

De Belgische verdediger is vertrokken naar Tottenham Hotspur, maar landgenoot Toby Alderweireld heeft geen zin om het nog langer over zijn voormalig ploeggenoot te hebben. “Ach, een speler als Jan mis je altijd”, erkent de Belg in gesprek met het Algemeen Dagblad, “maar het is zaak verder te gaan en niet telkens te beginnen over Jan, Jan, Jan...”

Daley Blind, die voorlopig in het centrum van de defensie op de plek van Vertonghen staat naast Alderweireld, liet de eerste paal ongedekt bij de eerste goal van Ola Toivonen en kon even later niet voorkomen dat Jeremain Lens PSV op 2-0 zette. “Ik ben in de positie dat ik me moet laten zien en dat heb ik niet gedaan”, kijkt de linkspoot schuldbewust terug. “Ik eis meer van mezelf. Ik heb een steek laten vallen en iedereen mag meer van mij verwachten. Gelukkig gaven we na rust weinig meer weg.”

Bezig met laden …