voetbalzone

‘Het is zijn meesterwerk en hij is een van de beste coaches ter wereld’

Gijs Freriks28 dec 2014, 21:05
Laatst bijgewerkt: 28 dec 2014, 21:05
Advertentie

Joachim Löw volgde Jürgen Klinsmann in juli 2006 op als de bondscoach van Duitsland, maar het duurde even voordat die Mannschaft weer een prijs pakte. In 2008 werd de EK-finale verloren en op de toernooien van 2010 en 2012 kwam men niet verder dan de halve finale. De kritiek op Löw zwelde aan, maar afgelopen zomer werd Duitsland voor de vierde keer in de geschiedenis wereldkampioen.

voetbalzone

Löw heeft ook voetbalanalist Günter Netzer helemaal overtuigd. De oud-middenvelder van onder meer Real Madrid, de nationale ploeg van Duitsland en Borussia Mönchengladbach, vindt dat de 54-jarige Löw tot de ‘beste drie trainers van de wereld’ behoort. "Ik zag vanaf begin af aan al dat hij tot iets groots in staat was en dat hij een grote trainer is”, zegt Netzer op de website van de Duitse voetbalbond.

“Hij heeft met zijn kalmte, geduld en soevereiniteit het team enorm geholpen. De druk op hem was uiteraard enorm en hij had een succes absoluut nodig. Het prettigst aan het WK vond ik dan ook dat hij dat succes behaalde. Het was echt zijn elftal. Hij heeft het team door de jaren heen zelf ontwikkeld. Hij heeft het meer dan verdiend om succes te behalen. Het is zijn meesterwerk”, aldus Netzer.

Bezig met laden …