voetbalzone

'Het kan zomaar dat ik bij PSV terugkeer als centrale verdediger'

Daniel Cabot Kerkdijk07 sep 2012, 18:10
Laatst bijgewerkt: 07 sep 2012, 18:10
Advertentie

Erik Pieters denkt dat hij beter tot zijn recht komt als centrale verdediger dan als linksback. De PSV'er is aan het revalideren van een voetblessure die hij eind vorig seizoen opliep tegen RKC Waalwijk. Hij hoopt voor de winterstop weer op het veld te staan. En het liefst dan centraal in de verdediging.

/

"Het is voor een trainer ook altijd fijn dat hij een speler heeft die op twee posities kan spelen", vertelt Pieters aan Omroep Brabant. "Maar in de jeugd bij FC Utrecht heb ik altijd links centraal in de verdediging gespeeld. Ik denk dat ik daar beter tot mijn recht kom dan op de linksbackpositie. Het is zeker een positie waar ik graag wil spelen. Het kan zomaar dat ik bij PSV terugkeer als centrale verdediger'

Vlak voor zijn blessure was Pieters dicht bij een overgang naar Newcastle United. "Als ik het EK had gespeeld was het wel zo goed als zeker geweest dat ik was vertrokken. Maar ik was niet rond met Newcastle. Het heeft niet gespeeld omdat ik geblesseerd was. Dan houdt het op. Ik heb puur pech gehad. Het is gewoon klote dat het is gebeurd, maar het risico dat ik nog een keer geblesseerd raak, is er niet."

Bezig met laden …