voetbalzone

‘Het klopt niet dat een club als Liverpool zo afhankelijk is van hem’

Thijs Post27 okt 2014, 15:55
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2014, 15:55
Advertentie

Het wil nog niet vlotten met Liverpool. De grootmacht wil dolgraag meedoen om de landstitel, maar momenteel moeten the Reds het doen met een zevende stek in de rangschikking. Volgens Liverpool-legende Graeme Souness, die na zijn carrière als voetballer ook nog manager was op Anfield, is de club te afhankelijk van Raheem Sterling.

voetbalzone

Sterling wordt gezien als de beste en gevaarlijkste speler van Liverpool, maar hij is nog maar negentien jaar oud. “Als je als Liverpool in de grote wedstrijden afhankelijk bent van iemand van negentien jaar, dan klopt er iets niet”, laat Souness optekenen in de Engelse media. Ook de defensie staat er niet goed op bij de 61-jarige Schot. “Ze laten te makkelijk doelpunten binnen, dat is niet goed voor het vertrouwen.”

“Je kunt niet je geliefde spel spelen als je zo makkelijk tegendoelpunten krijgt”, vindt Souness. “Liverpool moet het achterin beter doen, zeker bij spelhervattingen. Dan komt het vertouwen vanzelf terug. In vergelijking met vorig seizoen spelen ze met minder vertrouwen. Het ligt niet alleen aan de keeper en de laatste vier, het middenveld moet harder werken om steekballen te voorkomen. Ze zetten echter te weinig druk op de bal.”

Spits Mario Balotelli ligt onder vuur, maar er wordt ook aan de stoelpoten van Steven Gerrard gezaagd. Volgens sommigen heeft de 34-jarige aanvoeder zijn langste tijd gehad. “Maar hij kan nog steeds spelen als controleur, met de juiste spelers om zich heen. Jordan Henderson en nog iemand. Hij is nog steeds een van de en misschien wel de beste passer van de club. Hij heeft echter wel mensen om zich heen nodig.”

Bezig met laden …