voetbalzone

‘Het lijkt er misschien niet op, maar Coutinho is heel stil en verlegen’

Chris Meijer23 feb 2018, 09:38
Laatst bijgewerkt: 23 feb 2018, 09:38
Advertentie

Luis Suárez speelde bij Liverpool al samen met Philippe Coutinho en werd in januari herenigd met de Braziliaan in Barcelona. Barça telde naar verluidt 160 miljoen euro neer voor de middenvelder. De Uruguayaan merkt dat Coutinho sinds 2013, toen ze één seizoen samenspeelden bij Liverpool, behoorlijk veranderd is.

“Toen ik de kans kreeg om naar Barcelona te gaan, heb ik aan Steven Gerrard gevraagd of hij op Coutinho wilde letten. Maar toen vertrok hij naar Los Angeles Galaxy, waardoor Philippe de verantwoordelijk moest nemen en het team op zijn schouders nam. Het verbaast mij niet dat hij zich zo ontwikkeld heeft als speler, ik wist dat hij de kwaliteiten had. Maar ik bewonder wel de verantwoordelijkheid die hij op jonge leeftijd heeft genomen”, zegt Suárez in gesprek met Barcelona's official magazine.

“Wanneer Coutinho op het veld staat, transformeert hij. Het lijkt er misschien niet op, maar Philippe is heel stil en verlegen. Hij moet meer vertrouwen uitstralen”, vervolgt de Uruguayaanse spits. “Toch zie ik veel verschillen tussen de jongen die binnenkwam bij Liverpool en de speler die hij nu is. Hij is nog steeds verlegen, maar je ziet wel dat hij echt volwassen is geworden. Ik ben ervan overtuigd dat hij ons veel gaat geven bij Barcelona. Hij heeft bepaalde kwaliteiten die hem een aparte status geven.”

Bezig met laden …