voetbalzone

‘Het lijkt erop dat Fred ongeschikt is als trainer in de top’

Thijs Post19 mei 2015, 13:15
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2015, 13:15
Advertentie

Feyenoord verspeelde in de slotfase van het seizoen de derde plek in de Eredivisie en dat heeft trainer Fred Rutten de kop gekost. Analyticus Ronald de Boer merkt een bijzonder aspect op bij Rutten. De mensen die met de coach werken lopen weg met hem, maar het lukt Rutten maar niet om goede resultaten te boeken.

voetbalzone

Volgens De Boer roemt iedereen de voetbalvisie van Rutten en diens omgang met de spelers, maar lukt het de coach dus niet die positieve sfeer om te zetten in resultaten. “Dat is een tekortkoming”, zegt De Boer tegen Voetbal International. Dat de ploegen van Rutten in de laatste fase van het seizoen altijd ver wegzakken vindt De Boer ook vreemd. “Dan is er iets mis met de trainingsopbouw, dat kan bijna niet anders.”

De Boer denkt tot slot dat Rutten moeilijk met de stress kan omgaan, terwijl dat wel een belangrijke kwaliteit is in de top. Volgens De Boer is Rutten misschien wel te lief en de oud-prof wijst op de televisiereclame van de Landmacht. “Met vakjes waarbij je kan aankruisen of iemand geschikt is of ongeschikt. Ik vind het niet leuk om te zeggen, maar het lijkt erop dat Fred ongeschikt is als trainer in de top.”

Bezig met laden …