voetbalzone

'Het lijkt me beter als Beckham niet gaat, hij kan clubeigenaar worden'

Erik van Dam31 okt 2011, 14:49
Laatst bijgewerkt: 31 okt 2011, 14:49
Advertentie

De laatste maanden wordt er weer volop gespeculeerd over de sportieve toekomst van David Beckham. De begenadigde middenvelder en vrijetrappenspecialist tekende jaren geleden een contract bij Los Angeles Galaxy; eind dit kalenderjaar loopt dat af. Waar de één voorstander is van een terugkeer van Becks in Europa, denkt Tim Leiweke dat de speler er goed aan doet gewoon actief te blijven in de Major League Soccer.

/

Leiweke is de eigenaar van AEG, het bedrijf dat LA Galaxy weer in handen heeft. De directeur bekijkt de toekomst van Beckham vooral vanuit financieel perspectief; hij meent dat zowel de competitie als de Engelsman zelf er baat bij hebben dat Beckham in de Verenigde Staten blijft spelen. In zijn geboorteland hopen Queens Park Rangers en Tottenham Hotspur op zijn komst.

“Het lijkt me beter als Beckham hier niet weggaat”, zegt Leiweke. “Als zakenman heeft hij hier meer toekomst en bovendien zal zijn gezin misschien niet weer ver willen verhuizen. In de MLS heeft David een paar opties om zelf clubeigenaar te worden.” In Beckhams contract staat een clausule, die hem de gelegenheid biedt om (mede-)eigenaar te worden van een Amerikaanse profclub, zodra hij stopt met voetballen. Mocht de 36-jarige oud-international dat voor ogen hebben, dan zijn er waarschijnlijk tal van clubs geïnteresseerd in hem als investeerder.

Bezig met laden …