voetbalzone

'Het lijkt me duidelijk dat dit het doelpunt van mijn leven was'

Erik van Dam13 okt 2011, 17:01
Laatst bijgewerkt: 13 okt 2011, 17:01
Advertentie

Venezuela klopte dinsdagavond (plaatselijke tijd) voor het eerst in de geschiedenis Argentinië, tijdens het WK-kwalificatieduel in Puerto La Cruz. Fernando Amorebieta nam na iets meer dan een uur spelen het enige doelpunt voor zijn rekening en de Venezolaan, die pas zijn tweede interland ooit speelde, is twee dagen na de bewuste wedstrijd nog altijd intens gelukkig met zijn treffer.

/

“Het was een droom die uitkwam”, verklaart de 26-jarige verdediger in gesprek met Olé. “Het lijkt me duidelijk dat dit het doelpunt van mijn leven was. Maar dat komt ook door de waarde ervan en doordat ik niet veel vaker in mijn loopbaan heb gescoord: dit was pas mijn tweede.”

Volgens Amorebieta, die in het dagelijks leven onder contract staat bij Athletic Bilbao, kwam de 1-0 overwinning op Argentinië mede tot stand door de succesvolle uitschakeling van Lionel Messi. “Argentinië speelt dankzij hem erg goed, als ze de ruimte krijgen. Zodra ze de bal probeerden rond te spelen, stonden we er weer”, aldus Amorebieta.

Bekijk hier het doelpunt van Fernando Amorebieta:

Bezig met laden …