voetbalzone

‘Het lijkt me een goede keuze om naar sc Heerenveen te vertrekken’

Daniel Cabot Kerkdijk05 jan 2014, 06:00
Laatst bijgewerkt: 05 jan 2014, 06:00
Advertentie
/

SC Heerenveen versterkte zich vrijdag met Szabolcs Varga. De achttienjarige vleugelspeler van MTK Boedapest uit Hongarije ondertekende een contract voor 4,5 jaar bij de Friese club. De Hongaars jeugdinternational maakte vorig seizoen op zeventienjarige leeftijd zijn debuut voor de recordkampioen van zijn vaderland.

Dit seizoen kwam Varga achtmaal in actie voor de club uit Boedapest. De aanvaller, die er veel waarde aan hechtte dat Marco van Basten zijn trainer wordt, maakte in die duels twee doelpunten. Varga sloot zich per direct aan bij de selectie en ging zaterdag mee naar Portugal voor het jaarlijkse trainingskamp. In zijn vaderland is men te spreken over zijn keuze voor Heerenveen. Geza Mészöly, bondscoach van Hongarije Onder-19, onderstreept het belang van een betere competitie.

“Het lijkt me een goede keuze om naar Heerenveen te gaan. Het verleden heeft laten zien dat de Nederlandse competitie een goede plek is voor Hongaarse voetballers", doelt Mészöly in gesprek met Hongaarse media op Balázs Dzsudzsák, Csaba Fehér en József Kiprich. "Het belangrijkste is dat jonge spelers een kans krijgen om veel te spelen en dat lijkt bij Heerenveen tot de mogelijkheden te behoren.”

Bezig met laden …