voetbalzone

‘Het lot van Real ligt in handen van Bale, en we weten dat hij het kan’

Peter Nusselder13 mei 2015, 09:30
Laatst bijgewerkt: 13 mei 2015, 09:30
Advertentie

Real Madrid kan woensdagavond voor de tweede keer op rij de finale van de Champions League bereiken, maar dan zal er wel moeten worden afgerekend met Juventus. Voormalig Manchester United-middenvelders Roy Keane en Paul Scholes denken dat Gareth Bale heel belangrijk kan worden.

voetbalzone

Juve won de eerste ontmoeting vorige week met 2-1; het elftal van trainer Carlo Ancelotti speelde in Turijn onder de maat en dat gold zeker voor Bale, die amper op een goede actie te betrappen was. Toch heeft Keane er vertrouwen in dat de Welshman in het Santiago Bernabéu doorslaggevend zal zijn. “We weten dat hij het kan”, vertelt de 43-jarige Ier aan ITV Sport. Volgens Keane ligt het lot van Real in de handen van Bale.

“Aan zijn talent hoeven we niet te twijfelen. We hebben het hem vorig seizoen zien doen in de echte topwedstrijden. Als Gareth in vorm is, heeft Real een kans. Hij is een topspeler.” Scholes wijst er echter op dat Bale dan wel in zichzelf moet geloven. “We zien hem graag iets positiever. We weten dat hij het talent heeft, de snelheid en de kracht. Maar tijdens het eerste duel speelde hij zonder zelfvertrouwen.”

Bezig met laden …