voetbalzone

'Het lukte Nederland op het WK in 2010, nu zou Chili dit land kunnen zijn'

Bart Kruyt07 mrt 2014, 10:08
Laatst bijgewerkt: 07 mrt 2014, 10:08
Advertentie

Het Nederlands elftal kan zijn borst natmaken voor het aankomende WK in Brazilië. De ploeg van Louis van Gaal is ingedeeld in een zware poule: de kwaliteiten van titelhouder Spanje zijn bekend, maar ook Chili is erg sterk. De Zuid-Amerikanen verloren woensdag weliswaar in een oefenwedstrijd van Duitsland, maar maakten in dit duel veel indruk en hadden eigenlijk moeten winnen.

voetbalzone

Scout Tonny Bruins Slot vergelijkt de Chileense selectie met die van Nederland in 2010: een paar spelers van wereldklasse en daaromheen vier, vijf anderen die ook in de topcompetities van Europa spelen. "Nederland, Chili, Uruguay, Portugal, dat soort landen schaar ik onder de vaste 'subtoplanden'. Landen voor zeg maar het niveau kwartfinale WK", zegt Bruins Slot in het Algemeen Dagblad. "Maar elk WK zie je wel een 'subtopland' dat boven zijn status uitstijgt."

"Nederland lukte dat in 2010, samen met het Uruguay van Luis Suárez en Diego Forlán. Nu zou het Chili van Alexis Sánchez en Arturo Vidal misschien dat land kunnen zijn", denkt Bruins Slot. Hij zegt dat de technische kwaliteit van Chili erg hoog is, maar dat de ploeg de defensieve taken nog wel eens wil verwaarlozen: daar liggen volgens Bruins Slot kansen voor Oranje. Nederland speelt in de groepsfase pas in de laatste wedstrijd tegen Chili.

Bezig met laden …