voetbalzone

‘Het maakt me niet uit dat Luis Suárez boos is, ik stel hem niet op’

Daniel Cabot Kerkdijk10 jun 2016, 07:30
Laatst bijgewerkt: 10 jun 2016, 07:30
Advertentie

In de slotfase van het Copa América-duel tussen Uruguay en Venezuela (0-1) deed zich donderdag een nogal bizarre situatie voor. In aanloop naar de wedstrijd deed Luis Suárez mee met de warming-up en was hij schijnbaar klaar om eventueel in te vallen. Ver in de tweede helft ging de aanvaller op verzoek van de technische staf warmlopen, maar tien minuten voor tijd was Mathias Corujo de derde en laatste wissel van bondscoach Óscar Tabarez.

Suárez ontstak in woede, had een woordenwisseling met assistent-bondscoach Mario Rebollo en sloeg tegen de zijkant van de dugout. Het is nog niet duidelijk of dat was omdat hij van mening was dat hij had moeten invallen of omdat hij pas op dat moment wist dat hij officieel helemaal niet mee mocht doen. De status van Suárez op het wedstrijdformulier was namelijk ‘geblesseerd’ en een voetballer op de bank mag alleen in actie komen als hij als ‘invaller’ staat geregistreerd.

“Er is niks aan de hand”, zo verzekerde Tabarez na afloop. “Ik vertel jullie hetzelfde als ik al eerder deze week heb gedaan. Suárez is er nog niet klaar voor, medisch gezien. Het maakt me niet uit dat Suárez boos is, ik stel hem niet op. Ik ga een voetballer geen speeltijd geven om te voorkomen dat hij boos wordt. De bondscoach heeft het laatste woord.” Door de nederlaag tegen Venezuela is Uruguay na twee duels al klaar op de Copa América. In het laatste duel met Jamaïca staat alleen nog de eer op het spel.


Bezig met laden …