voetbalzone

'Het maakte Mancini geen bal uit of spelers hem wel of niet mochten'

Matthijs van Laar01 jun 2013, 12:15
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2013, 12:15
Advertentie
/

Het ontslag van Roberto Mancini bij Manchester City kwam niet als een verrassing voor Craig Bellamy. Nadat de Italiaanse oefenmeester in december 2009 in Engeland arriveerde, stonden de verhoudingen binnen de spelersgroep meteen op scherp. Volgens de Welsman, die tussen 2009 en 2011 op de loonlijst stond van the Citizens, wekte de werkwijze van Mancini veel wrevel. “De sfeer binnen de groep veranderde meteen", vertelt hij in zijn binnenkort te verschijnen autobiografie.

Volgens Bellamy namen de spanningen toe nadat Mancini werd aangesteld. “Het maakte Mancini geen bal uit of spelers hem wel of niet mochten. Wanneer je hem tegen het lijf liep, zei hij soms niet eens hallo.” De nu 33-jarige routinier herinnert zich ook de behandeling die hem ten deel viel nadat hij terugkeerde van een knieblessure. “Ik had net een hele dag looptraining gehad en toen vertelde hij mij dat ik nog een dag zou moeten lopen. ‘Dat is niet goed voor mijn knie’, vertelde ik hem. Vervolgens werd ik in zijn kantoor geroepen. ‘Jij denkt dat je na twee weken wegblijven vervolgens ook nog mag bepalen wat je doet?’.”

Bellamy legde uit dat hij zich aan zijn trainingsprogramma diende te houden om zo snel mogelijk fit te geraken, maar Mancini had daar geen boodschap aan. “‘Oké, je bent nu twee weken weggeweest’, zei Mancini. ‘Blijf dan ook maar de rest van het seizoen weg. Wegwezen’. Ik vroeg hem wat er aan de hand was. ‘Je wil blijkbaar niet trainen’, reageerde hij. Hij heeft me vervolgens nog wel eens gebruikt, maar de spanning tussen ons was niet meer weg te nemen.”

Bezig met laden …