Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het Nederlands elftal is favoriet voor winst van het EK 2024 in Duitsland’

Laatste update:

Topspelers, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, X of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen van de voetbalwereld. In deze editie van VZ Social aandacht voor het Nederlands elftal, dat favoriet zou zijn voor de winst van EURO 2024 in Duitsland.

De overtuigende 0-3 zege van Oranje op Roemenië in de achtste finales van het EK heeft wereldwijd indruk gemaakt, zo blijkt ook uit een voorspelling van het Amerikaanse We Global Football. Het Nederlands elftal zou, mede dankzij het gunstige schema, de grootste kans hebben op de eindzege deze zomer.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De selectie van bondscoach Ronald Koeman zou inmiddels 16,9 procent kans hebben op de EK-titel. Spanje volgt met 15,3 procent, Engeland (15,2 procent) is nummer drie in de rij. De kans dat Duitsland er met de eindzege vandoor gaat, is volgens WGF 14,5 procent.

Omdat Nederland als grootste kanshebber voor EK-winst wordt gezien, moet Turkije (6,2 procent) als volgende opponent genoegen nemen met een rol als hekkensluiter in het lijstje. Ook Zwitserland (6,3 procent) zou minder dan 10 procent kans hebben op de EK-titel van 2024.

Als er niet wordt gekeken naar het speelschema, heeft Spanje volgens WGF de grootste kans op de eindzege. Nederland zou in dat geval pas op de vierde plaats in de lijst aan de beurt komen, achter Duitsland en Frankrijk.

Johan Derksen


Zelfs de immer kritische Johan Derksen lijkt steeds meer te geloven in een EK-winst van het Nederlands elftal. Dat liet de spraakmakende televisiepersoonlijkheid dinsdagavond weten in Vandaag Inside Oranje. De Turkse overwinning op Oostenrijk (1-2) is volgens Derksen gunstig voor de kansen van Oranje.

“Ik sluit het plotseling niet meer uit, want dit is een uitstekende uitslag. Ik vind Oostenrijk een veel beter elftal dan Turkije. Wie er ook wint bij Zwitserland tegen Engeland, die kunnen we allebei hebben. We wandelen zomaar door”, aldus Derksen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Ik heb wel een gevoel dat we die finale gaan halen. Maar Engeland of Zwitserland gaat super lastig worden. Maargoed eerst nog langs de Turken

3 juli 2024 om 09:37
0

Ik hoop op een herhaling van de WK finale 2010. Zou prachtig zijn maar dan in EK verband

3 juli 2024 om 09:43
0

Niet het spelbeeld hoop ik?

3 juli 2024 om 09:44
0

Verliezen van spanje?

3 juli 2024 om 09:58
0

Ik neem aan dat je een herhaling van de twee ploegen in de finale bedoelt en niet het eindresultaat

On: Turkije moet te doen zijn, Engeland of Zwitserland wordt echt een hele taaie opgave. Maar eerlijk is eerlijk, als je voor aanvang van het toernooi had gezegd dat we de halve finale zouden halen, dan had ik daar voor getekend. Ongeacht de route.

3 juli 2024 om 09:58
0

Dan het speelbeeld tegen Spanje op het WK 2014

3 juli 2024 om 09:58
0

En dan Gakpo in Robben rol, alleen op de keeper af en missen? nee dank je doe dan maar Duitsland in de Finale en en gewoon winst.

3 juli 2024 om 10:26
0

Duitsland gaat thuis in de finale niet verliezen.

3 juli 2024 om 10:56
0

Kijkend naar gisteren zie ik Dumfries wel een overtreding maken a là Nigel de Jong

3 juli 2024 om 09:46
0

Turkije word al een lastige kluif denk ik, helemaal omdat ‘we’ sterke wedstrijden afwisselen met slechte..

3 juli 2024 om 09:56
0

In landverband kan je gewoon "we" zeggen hoor. Het is namelijk uw land. Toch heel iets anders dan clubverband waar de meeste niet eens uit de stad of land komen

3 juli 2024 om 09:51
0

Engeland wordt zeker niet lastig, ik kan je nu al Southgates opstelling, tactiek en hoe je er mee om moet gaan geven. Die speelt al jaren hetzelfde.

3 juli 2024 om 10:09
0

Kan me dan ook niet voorstellen dat Engeland van Zwitserland wint.

3 juli 2024 om 11:49
0

Ik ook niet.

3 juli 2024 om 09:51
0

Zonder twijfel dat wij de bovenste partij zullen zijn. Maar je weet nooit. Hopelijk winnen we gewoon.

3 juli 2024 om 10:43
0

Nederland en finales gaan niet samen op 88 na. Ik voorzie weer een Spaans trauma.

3 juli 2024 om 12:24
0

Eens moet de tweede keer zijn toch

3 juli 2024 om 11:16
0

Roemenië is in de kwalificatie boven Zwitserland geëindigd..
Dit zou dus moeten betekenen dat we ook van Zwitserland gaan winnen

3 juli 2024 om 12:15
0

Ja met die logica kom je niet ver. Wij ook onder Oostenrijk geëindigd en die verliezen van Turkije dus wij maken 0 kans tegen Turkije. Even zonder gekkigheid, KO fase zijn gewoon wedstrijden op zich. Gaat er gewoon om wie de beste vorm op die dag heeft en uiteraard een dosis geluk.

3 juli 2024 om 12:26
0

Een dosis geluk is inderdaad enorm belangrijk.

Turkije komt gisteren met verdomd veel geluk op 1-0 in de eerste minuut, waardoor Oostenrijk een andere wedstrijd moet spelen.

Oostenrijk kwam tegen Nederland met verdomd veel geluk op 1-0 waardoor Nederland een andere wedstrijd moet spelen.

Tuurlijk komt kwaliteit vaak bovendrijven, maar wanneer de kwaliteitsverschillen klein zijn geeft geluk toch vaak de doorslag

3 juli 2024 om 11:20
0

Dat is het begin van het einde. Als wij erin beginnen te geloven gaat het meestal gruwelijk mis. Op het moment dat we er weinig vertrouwen in hebben worden we 9 van de 10 keer verrast.

3 juli 2024 om 11:32
0

@Ninja: wat kan er misgaan? Turkije heeft zijn ‘moment of Fame’ voor dit toernooi echt wel gehad, daar winnen jullie gewoon van hoor. Of gaat hun centrale verdediger tegen jullie een hattrick maken? Daarna waarschijnlijk Zwitserland want Engeland is niet alleen erg, erg matig, daarnaast falen Engelsen steevast op toernooien van zodra ze tegen een ietwat sterkere tegenstander uitkomen. Ik geloof echt dat NL de finale gaat halen, vooral omdat de weg er naartoe echt wel zeer, zeer haalbaar is. Veel makkelijker kan het toch niet worden? Zoals ik al zei: NL heeft de ‘Engeland route’ naar de finale op dit toernooi.

3 juli 2024 om 12:16
0

Die centrale verdediger, Demiral, gaat waarschijnlijk ook nog eens geschorst worden. Daarnaast ontbreken er ook 2 basisspelers volgens mij. NL zou Turkije gewoon moeten kunnen hebben.

3 juli 2024 om 12:26
0

Denk je ja? Ik kan het me niet voorstellen. Een waarschuwing zal het wel mee afgedaan worden. Al kan ik natuurlijk hopen

3 juli 2024 om 14:05
0

Het gebaar valt in dezelfde categorie als een Hitlergroet. Dus het lijkt me inderdaad niet meer dan logisch dat hij geschorst gaat worden.

3 juli 2024 om 16:04
0

Hahaha wat een onzin. Helemaal niet in dezelfde categorie. Je hebt nu mensen in de Nederlandse 2e kamer die meer met de Hitlergroet gemeen hebben dan de grijze wolven groet.

De ironie van een foto van Memphis hierbij plaatsen, ontgaat mij niet. Dank, VZ!

Owjee, we hebben weer een keer een goede wedstrijd gespeeld.......

3 juli 2024 om 09:40
0

Belachelijk dit. Een keer winst tegen een ontzettend matig team en Gakpo is de nieuwe Robben, Schouten Busquets en wij zijn favoriet voor het EK.

3 juli 2024 om 09:44
0

Niet vergeten dat je naar een Amerikaanse bron kijkt. Die vinden het fijn om maar wat te roepen in de hype zodat ze er ook een beetje bij horen.

3 juli 2024 om 10:20
0

Maar de finale moet zomaar zeker mogelijk zijn (overigens ook voor de drie andere landen aan onze kant van het schema). Denk dat ze alle vier van elkaar kunnen winnen en verliezen en het echt vorm van de dag de doorslag gaat geven. De eventuele finale is dan andere koek maar dan moet je net een land treffen welke je ligt. Maar van alle overgebleven landen schat ik toch wel de winnaar van het toernooi uit de wedstrijd Spanje-Duitsland. Die twee landen laten het meeste zien.

3 juli 2024 om 10:52
0

VZ trekt de verkeerde conclusie op basis van deze data. Je moet wel even bedenken hoe statistiek werkt. De reden dat Spanje en Duitsland relatief laag ingeschaald zijn, is dat zij nog tegen elkaar moeten, en daarna tegen de winnaar van Frankrijk-Portugal. Zodra de kwartfinales gespeeld zijn en bijvoorbeeld Duitsland, Portugal, Nederland en Engeland door zijn, dan zal Nederland een stuk gedaald zijn in de pikorde. Als dan de finale Duitsland/spanje tegen Nederland is, zal Nederland zeker niet de favoriet zijn. Maar feit is dat OF Duitsland OF Spanje eruit ligt in de volgende ronde, vandaar dat de kansen van deze toplanden op de finale niet al te hoog worden ingeschaald op het moment.

3 juli 2024 om 11:22
0

De voorspelling is op basis van speelschema. Spanje en Duitsland spelen beter maar moeten tegen elkaar en daarna tegen frankrijk of portugal Engeland zit wel in gunstige speelschema, maar zwitserland is toch wat sterker dan Turkije

3 juli 2024 om 11:35
0

Het is niet zozeer de wedstrijd die jullie speelden want iedereen met een beetje voetbalinzicht had wel door Oranje 2 maten te groot was voor dit erg matige Roemenië. Het is vooral de route naar de finale, langs een serie van B landen, die maakt dat Oranje (terecht) als kanshebber voor finale bestempeld wordt. Veel makkelijker kan het jullie niet gemaakt worden toch? In het slechtste geval kom je Engeland tegen, die een geschiedenis van falen hebben van zodra ze op een toernooi tegen een ietwat sterkere tegenstander uitkomen ( ik zie ze er persoonlijk al uitgaan tegen Zwitserland)

3 juli 2024 om 13:26
0

Heb je de tekst wel goed gelezen?
Op basis van het speelschema heeft Nederland de grootste kans op de titel, staat niks geks toch?
Los van het schema een heel ander verhaal, en dat staat er ook in!
Gisteren was een prima pot, tegen een stugge ploeg. Alle landen op Spanje na hebben het lastig tegen de ‘kleintjes’

Blij dat het gister eindelijk wat beter liep zeker! Met nog zeker de nodige verbeterpunten.
Maar we mogen ook zeker niet het speelschema onderschatten.
Het scheelt toch wel dat je 'gewoon' landen als Duitsland, Spanje, Frankrijk en Portugal het lekker met elkaar laat uitvechten tot aan de finale.

Tuurlijk, aan onze kant van het speelschema, mogen op papier dan niet de beste landen/spelers zijn, maar wel allemaal teams die maximale inzet tonen met veel strijd en emotie. Mocht Nederland een mindere dag hebben (zoals tegen Oostenrijk en 2021, Tsjechiã«), kunnen we er zaterdag er zo weer uitliggen...

3 juli 2024 om 11:39
0

Geloof je het zelf dat je ze tegen Turkije uitgaat? Net zoals tegen Roemenië zeker? Gezien hoe Turkije met hangen en wurgen doorgegaan is tegen Oostenrijk? Een centrale verdediger die, waarschijnlijk voor het eerst in zijn carrière, 2 goals maakt in een wedstrijd, waarin ze vooral tot tegenhouden gedwongen werden. Geloof je nu echt dat ook in de volgende wedstrijd nog eens allemaal zo erg gaat meezitten voor Turkije?

Gunstig schema of niet, in de finale wacht Spanje of Duitsland en dat lijkt me toch wel een tikkeltje pittig. Los daarvan moet maar blijken of we tegen de Turken weer enigzins niveau gaan aantikken. Oranje lijkt slechter te spelen wanneer de tegenstander 'te pakken' moet zijn en juist beter wanneer er druk op komt dat er wat recht gezet moet worden.

Oh jee.. dit was een uitzwaaiwedstrijd toch? Spelers uit de Serie B en we zijn opeens weer topfavoriet. Hoop dat de spelers beide benen wel op de grond houden..

Sorry, wat? 😂😂😂

En Memphis maakt het winnende doelpunt met zijn hoofd.

3 juli 2024 om 10:10
0

en wordt vervolgens afgekeurd omdat zijn haarband buitenspeld stond.

3 juli 2024 om 11:25
0

Dat zou best bij onze gewoonlijke pech kunnen passen

Relax mensen, het zijn maar de Amerikanen. Niet zo hoog vliegen aub. Finale zie ik NL niet halen.

Tja overdrijven is ook een mooi vak. Je hebt natuurlijk een gunstige loting voor de kwartfinale. Winnen van Turkije is natuurlijk heel goed te doen. Daarna tegen Zwitserland wat prima speelt en een goed team heeft, of tegen een Engeland met super veel kwaliteiten. Ik zie Nederland niet winnen van een van de 2.

Zelfs dan speel je nog tegen Spanje, Duitsland, Frankrijk of Portugal. Daar ga je het ook niet tegen redden.

3 juli 2024 om 09:56
0

Kom op zeg als of je niet van het Zwitserland of het huidige Engeland kan winnen.

3 juli 2024 om 10:00
0

Vind jij Nederland indrukwekkend dan? Ik vind Nederland niet bepaald indrukwekkend. Ja spelen goed tegen een zeer matig Roemenië. Nou als dat het al is. De Zwitsers maken veel meer indruk wat mij betreft.

Engeland maakt geen indruk maar hebben zoveel meer kwaliteit.

3 juli 2024 om 10:07
0

Engeland lag er zo goed als uit tegen een ultra slecht Slowakije hebben geluk dat de scheids zo lang lieten doorvoerballen. Ik denk dat Engeland het niet eens red tegen de Zwitsers. Die spelen met zoveel meer energie. En nee Nederland speelt niet top, maar overtuigde van alle achtste finalisten met Spanje en Zwitserland dan wel weer het meest. Turkije ben je de favoriet tegen en tegen die andere 2 is het gewoon 50/50 op het moment. Finale lijkt me dan wel weer kansloos, als ik kijk welke landen allemaal aan de andere kant zitten. Dat geluk moet je soms hebben.

3 juli 2024 om 10:09
0

5 minuten extra is niet lang doorvoetballen. Tegen een Zwitserland of Nederland krijgen ze veel meer ruimte.

Ja logisch dat je uitblinkt als je speelt tegen een Roemenië.

3 juli 2024 om 10:25
0

Vind je voetbal eigenlijk wel leuk arsenal? Ik heb werkelijk waar nog nooit een positieve of optimistisch reactie van je gelezen..

3 juli 2024 om 10:27
0

Dan moet je misschien vaker een reactie van mij lezen

3 juli 2024 om 11:00
0

Nou ja, zo lekker draait Oranje niet en Engeland kan altijd terugvallen op individuele kwaliteiten. Het is allemaal ineens wel heel erg hosanna, terwijl Roemenie echt heel erg slecht was. Die hebben niet eens geprobeerd om een doelpunt te maken.

3 juli 2024 om 12:18
0

Ik zeg toch nergens dat Nederland zo van Engeland wint? Verhoudingen zijn gewoon 50 om 50 op het moment.

3 juli 2024 om 12:30
0

Ik denk dat je vooral Frankrijk moet ontlopen. Die zijn dusdanig degelijk en ervaren dat ik ze een finale niet zie verliezen van ons.

Duitsland is kwetsbaar zoals Denemarken heeft laten zien en heeft ook enorme druk vanuit het publiek, en Spanje is defensief zeer zeer kwetsbaar.

Tuurlijk zouden beide landen favoriet zijn tegen ons, maar ik zie zeker kansen.

3 juli 2024 om 12:36
0

FutureBoss,

Je noemt nu leuk de zwakke punten op van die landen, maar wat denk je van de zwakke punten van Nederland? Die zijn ook in overvloed aanwezig.

3 juli 2024 om 14:21
0

Heb je mijn laatste zin gelezen?

3 juli 2024 om 15:02
0

Waar staan de zwakke punten?

3 juli 2024 om 23:52
0

Een team ziet er heel matig uit als de tegenstander heel sterk is.

3 juli 2024 om 11:43
0

@Arsenal: Engeland werd de afgelopen toernooien telkens uitgeschakeld van zodra ze een tegenstander van enig formaat tegenkwamen (België 2x, Kroatië, Italië). Ik zie ze er zelfs tegen Zwitserland uitgaan, eerlijk gezegd. Sorry maar de route naar de finale kan niet makkelijker zijn dan dit voor Oranje. Je krijgt B landen als Roemenië en Turkije op weg naar de halve finale van een EK!

3 juli 2024 om 11:53
0

Ik zeg ook nergens dat Engeland doorgaat. Ik zie ze zelf ook uitgeschakeld worden. De weg naar de halve finale ligt open ja. Ik zie Nederland niet winnen van Zwitserland.

3 juli 2024 om 12:10
0

Ookal verwacht ik ook een hele moeilijke kluif aan Zwitserland mocht het zo ver komen, blijft het natuurlijk wel een gouden kans (ondanks dat je beter de Italianen had kunnen treffen of de Engelsen eventueel). Maar goed, eerst zaterdag.

Dat vind ik wel heel voorbarig. De grote favorieten blijven Spanje en Duitsland in mijn ogen. Nederland zal nog een behoorlijke kluif krijgen aan Turkije en daarna het nog lastiger krijgen tegen Engeland of Zwitserland!

Het was gisteren heel erg goed, ik heb er zelf ook wel een stuk meer vertrouwen in gekregen, maar we moeten wel een beetje waken voor zelfoverschatting hoor! Wat mij betreft is iedere ronde die je nu nog verder komt pure winst tov de verwachtingen voor het toernooi, dus laten we vooral ook niet overdreven reageren als we straks niet in de finale staan.

3 juli 2024 om 09:44
0

Spanje of Duitsland ligt er wel uit vrijdag. Ga ervan uit dat ze dat meenemen.

3 juli 2024 om 09:58
0

Dit is gewoon puur gebaseerd op data, statistieken en kansberekening. Zelfs als je geen oranjebril op hebt zou Oranje met deze gegevens zo ongeveer bovenaan staan.

Neem je andere factoren in overweging dan zal Oranje weer niet de favoriet zijn.

3 juli 2024 om 11:20
0

Exact dit. Het gaat om de kansverdeling van dit moment. De volgende ronde liggen de kansen weer compleet anders en staat Nederland wellicht laatste van de 4 kanshebbers.

Sjonge jongen zeg, wat een hoogmoed weer vanuit Nederlands perspectief ook allemaal. Zulke data bureau's moeten we ook niet al te serieus nemen. Het is een godswonder dat je met een 3e plek zo'n route kan afleggen waarbij van oudsher het sterkste lang (italie) wordt uitgeschakeld door Zwitserland en de Engelse zo'n imbeciele coach hebben.

Tegen de Spanjaarden, Duitsers, Fransen of Portugezen ga je er gewoon af zodra het om de knikkers gaat. Kijk maar naar de Nations League.

3 juli 2024 om 09:45
0

Een Amerikaans databureau heeft wel weinig met Nederland te maken. Van de 4 landen die jij noemt vliegen er 3 uit voor je ze kan tegenkomen. Dat verkleint hun kansen en het is kansberekening. Engeland is ook sterker dan wij, maar die spelen tegen een sterkere tegenstander (en zelf heel slecht).

3 juli 2024 om 09:46
0

Italie is gewoon overklast en volledig terecht uitgeschakeld door de Zwitsers hoor. Die maken ook gewoon een goede indruk dit toernooi, los van hun status van oudsher. Ik maak me om de Zwitsers dan ook meer druk dan om de Engelsen met Southgate of de Italianen.

3 juli 2024 om 11:01
0

Het is vooral ook dat Italie een hele slechte indruk achterliet.

3 juli 2024 om 11:46
0

Tegen een ontstellend zwak Italië wel… het zou hetzelfde zijn alsof Zwitserland België zou uitgeschakeld hebben. Niet echt een prestatie dit toernooi…

Ik heb voor het ek al gezegd dat Nederland het ek gaat winnen.

Leuk die euforie, maar dit schiet natuurlijk weer enorm door en zolang Memphis speelt, neigt het voor mij soms naar een vorm van zelfkastijding om naar dit Oranje te kijken. Noem me een zuurpruim, maar die jongen is voor mij niets dan een doorn in het oog geworden. Niet als mens en ook alles rondom zijn persoon interesseert mij niets: ik kijk alleen naar wat er op het veld gebeurt en Memphis is echt niets dan een sta in de weg geworden. Een gigantische blinde vlek van Koeman, zo schrijnend. Nou vind ik het persoonlijk storend dat je door dat spel van Memphis te vaak geen bezetting voor de goal hebt en je de lange bal eigenlijk niet kunt spelen als je niet onder de druk uitkomt, maar dat kun je nog afdoen als een tactische keuze die wel weer dingen oplevert. Het feit is verder echter dat Memphis ook weinig tot niets meer creeert, alle spelhervattingen opeist om ze vervolgens te verprutsen en eerder een sta in de weg is bij het opzetten van veelbelovende aanvallen dan een toegevoegde waarde. Het is bedroevend en als je zonodig met een uitzakkende, meevoetballende spits wil spelen dan heb je Zirkzee op de bank zitten, terwijl je daar ook nog de lange bal op zou kunnen spelen.

Hahaha wat een grap. Frankrijk-Duitsland-Spanje zijn sterker en hebben veel meer wapens.

NL kan van bijna iedereen winnen maar ook verliezen. Dat geldt zeker voor de volgende wedstrijd. Kijk de laatste wedstrijden tegen Frankrijk nog s terug om te zien waar we werkelijk staan

Op basis waarvan ? Onze veel scorende spits? De onnavolgbare driehoekjes op het middenveld ? De opkomende backs met voorzetten of de steekpaasjes door alle linies heen? Natuurlijk zou het mooi zijn....en dromen mag, maar laten we ook realistisch blijven. Ze hebben tot nu toe helemaal NIETS laten zien behalve de gunstige loting.

3 juli 2024 om 12:33
0

Op basis van een belachelijk sterke verdediging, een aanval met veel individuele kwaliteit en een middenveld wat solide staat. Maar bovenal door onze makkelijke route naar de finale.

Neem het leven niet zo serieus jongen

Nederland kan zeker de finale halen, al wordt dat zeker niet makkelijk. Ik vind Zwitserland bijvoorbeeld ook behoorlijk sterk. Maar als ze de finale halen zie ik ze die gewoon niet winnen tegen Spanje / Duitsland / Frankrijk / Portugal. Onzin om op basis van één goede wedstrijd tegen Roemenië Nederland meteen als favoriet te zien.

Zul je zien dat Turkije Nederland kansloos eruit knikkert.

Heerlijk die onderschatting.

3 juli 2024 om 10:39
0

Net als Roemenie ons er kansloos uitknikkert met hun passie en strijdlust. Ofzo.

3 juli 2024 om 11:08
0

En Nederland 3-0 van Oostenrijk in de poulefase zou winnen. Je kan beide kanten op redeneren. Het enige zinnige wat je erover kan zeggen is dat Nederland vertrouwen heeft getankt en op basis van individuele kwaliteiten sowieso favoriet is. Hoop wel echt van harte dat Virgil iets scherper wordt, want die stelt me samen met de Vrij niet helemaal gerust.

3 juli 2024 om 12:39
0

Enige verschil is dat echt niemand dacht dat we 3-0 van Oostenrijk zouden winnen en ongeveer de helft van de mensen dacht dat we van Roemeniã« zouden verliezen of het heeeeeel lastig zouden krijgen.

Natuurlijk zijn die mensen nu opeens verschoven naar, tja, Roemenie, daar wint m'n grootje nog van.

Turkije is beter dan Roemeniã«, maar wij moeten Turkije zonder veel moeite kunnen verslaan. We hebben op vrijwel iedere positie een betere speler dan Turkije en dat kunnen ze vast goedmaken door heel hard te fluiten als we de bal hebben en hard te rennen, maar meestal geeft kwaliteit de doorslag. Al blijf je altijd dat hinderlijke gegeven hebben dat de bal rond is.

3 juli 2024 om 14:03
0

Kan me onder andere herinneren dat jij het zelf was die het zei. :-)

Maar goed, er wordt altijd wat uit emotie gereageerd. Iedereen was redelijk tevreden na Frankrijk en Polen, terwijl als Frankrijk net zo efficiënt was als Oostenrijk je daarna weer met een heel ander gevoel zat en je tegen Oostenrijk waarschijnlijk veel meer urgentie had gezien.

Feit blijft, als je dit Ek wil winnen je sowieso van Turkije zal moeten winnen, maar eigenlijk ook gewoon vrij eenvoudig gezien het kwaliteitsverschil. Het enige wat echt een dingetje is, is dat verschillende spelers wat effectiever en doortastender mogen worden in de final third. Vond Malen gisteren ondanks zijn 2 goals ook iets te vaak matige keuzes maken of slecht in de uitvoering zijn en over Simons en Depay is al genoeg gezegd. Moet ook niet teveel druk komen op Cody zijn schouders.

3 juli 2024 om 14:08
0

Potverdikkie het zou wel kunnen dat ik zei we maken die skischansspringers 3-0 in. Maar je moet mij niet serieus nemen dus dat telt niet :D

Het schema is relatief gemakkelijk, maar sinds de wedstrijd tegen Oostenrijk denkt niemand dat oranje zomaar even wint. Daarnaast komen we in de finale sowieso een land tegen waar we alle mogelijke moeite mee gaan hebben. Frankrijk winnen we bijna nooit van, Spanje en Duitsland schat ik veel hoger in dan NL en ook Portugal wordt moeilijk.

Absoluut niet. Men kan de halve finale halen. Turkije is een aardige tegenstander, maar zou Nederland, in principe, van moeten kunnen winnen. Misschien moet men ook meer inspelen op de gevoelens en emoties van de Turken... Kleine slimmigheden. Misschien niet heel nice en fair, maar je moet alles doen om zo ver mogelijk te komen. Turken zijn erg emotionele mensen, kan je op inspelen...

Vind eigenlijk Zwitserland met Oranje de sterkste aan deze kant. Engeland is echt dramatisch. Denk dat Zwitserland oprecht van hen kan winnen en dat het systeem en spel van Zwitserland erg moeilijk te bespelen gaat worden voor Oranje. Ligt er ook aan wie er evt nog geel pakt tegen Turkije... Hopelijk missen we niemand (iig Dumfries en Schouten niet, en Malen liever ook niet). Mocht je deh alve finale halen.

Van tevoren had ik Oranje nooit onder de topfavorieten geschaard. De OPTA had Nederland op nr 6 gezet als kanshebber op de titel.

Nu ziet het er totaal anders uit.

Ja, Frankrijk, Duitsland, Portugal en Spanje hebben alle 4 meer kwaliteit, maar van hen kan er maar eentje de finale halen. En dan kan er van alles gebeuren.

Ik zie Oranje Turkije niet onderschatten, maar dit horen ze te winnen.

En Engeland en Zwitserland zijn allebei teams die nu echt wel haalbaar zijn. Ik zie Zwitserland eigenlijk als de gevaarlijkere tegenstander, die hebben prima spelers en een ijzersterke tactiek.

Engeland speelt zo hemeltergend slecht, ze moeten het eigenlijk alleen van hun individuele momenten hebben. Dan zijn ze uiteraard nog steeds gevaarlijk. Maar een Oranje dat veel beter een idee heeft hoe het wil spelen én met meer het vizier op scherp zie ik echt niet als de mindere.

Na 1 aardige wedstrijd meteen de favoriet😂😂 ik hoop dat hij een keer start met Brobbey/Weghorst en met Frimpong/Malen op rechts...Depay heeft op rommel goal niets laten zien en leid verschrikkelijk veel balverlies en afwerking en positiespel is ook ruk...gaat zelde diep zonder bal.

Opgeteld is de kans op een winnaar slechts 95,4%. Wat gebeurt er in het geval van de overige 4,6%?

3 juli 2024 om 12:27
0

Er is een 4,6% kans op het einde van de wereld voordat de finale gespeeld is, blijkt.

Met een tegenstander die wel druk zet krijg je het vele malen lastiger. En dan komen ze niet in het spel. Dus geniet van deze wedstrijd maar ga niet overdrijven.

Ik vind het raar dat Engeland zo hoog staat. Als je ziet hoe de Zwitsers spelen heb ik die toch als favoriet voor die kwartfinale. De druk van het Engelsen shirt is gewoon te hoog voor veel van die spelers, en beginnen rare dingen te doen.

Ik weet niet wat jullie roken maar ik zou die pijp voortaan maar laten liggen.

Ik voel een scenario van Portugal 2016 aankomen, maar dan voor Nederland!

Zolang iedereen gewoon zijn taak uitvoert is de finale haalbaar. Geluk moet je ook afdwingen en de rest is mooi mee genomen. Laten we zaterdag overleven dan kunnen we de echt gaan praten over kansen. Want dan kan het echt prachtig worden zoals 88

L'equippe: Niet onder de indruk, iedereen een onvoldoende.
We Global Football: Nederland gaat het EK winnen.

Amerikanen en het voorspellen van voetbal. Juist nu konden we er vorige week niks van en zijn we sinds gisteren weer de favoriet. Ik vind Duitsland en zeker Spanje beter dan ons en Frankrijk in goede doen redden we ook niet. Dus ik zie ons als outsider maar zeker niet favoriet

Ik zie ons niet als favoriet, maar Turkije en daarna Zwitserland of Engeland is te doen.
Finales zijn wedstrijden opzich.

3 juli 2024 om 12:29
0

Dan hebben we toch de grootste kans om te winnen? Want Spanje of Duitsland, andere kanshebbers, moeten nog tegen elkaar. Dus daarom zien ze ons als favoriet.

Het is natuurlijk wel erg overdreven dat we de favoriet zijn om het EK te winnen.

Laten we ronde voor ronde kijken.

Turkije moeten we kunnen verslaan. We hebben simpelweg meer kwaliteit en betere spelers. Maar Turkije heeft zo'n sterke mentaliteit en daar kunnen we het moeilijk mee gaan krijgen.

Turkije heeft de kwartfinale bereikt puur op inzet en wilskracht. Maar had het elke wedstrijd erg moeilijk. Ontzettend zwaar tegen Georgië. De grootste moeite tegen 10 Tsjechen. En wel kansloos verloren van Portugal. Oostenrijk was eigenlijk beter, had de bal en stond zeker in de 2de helft op de helft van Turkije. Maar ze konden simpelweg te weinig creëren, en Turkije maakten de weinige kansen wel af

haha, wat een overwinning op Roemenië toch wel niet voor verandering kan zorgen hier in Nederland..

Ik blijf zeggen dat we zeker een gevaarlijk outsider zijn voor de eindwinst maar de grote favoriet zijn we zeker niet.

Op basis van 1 goede wedstrijd tegen Roemenië waarvan 2 verdedigers van Nederland nog duurder zijn dan de hele selectie van Roemenië? Wie is Roemenië? Dit zijn wedstrijden die 100 procent moet winnen ! We moeten hier niet doen dat we van een top land hebben gewonnen.

Het zou typisch Nederlands zijn om nu na de puike prestatie tegen Roemenië totaal onnodig van Turkije te verliezen.

Ik moet zeggen dat Nederland wel de beste wedstrijd heeft gespeeld van het toernooi kijkend naar de knockout fase. Zeer efficient omgegaan met kansen. Had zomaar 5-0 kunnen zijn. Jammer dat ze geen Noa Lang hebben, want die had perfect kunnen zijn in het aanvalsplan met Frimpong, Malen, Gakpo, Xavi. Ook Kluivert kan perfect fungeren in dit systeem. Nederland is komende 2 tot 3 toernooien zeker om titelfavoriet te zijn. Moet je nagaan dat ze zonder Frenkie en Koopmeiners spelen. Voordeel van coaches als Slot, Bos dat ze zoveel talenten hebben kunnen laten ontwikkelen. Maar ook coaches als Xabi Alonso die Frimpong echt naar wereldtop heeft gestuwd.

1 goeie wedstrijd gespeeld tegen Roemenie.. potentieel finalist ja... maar winnen hahah

Naja Turkije heeft met ongelooflijke hulp van de scheids van Tsjechië gewonnen en hebben verder ook met alle mogelijke geluk het toernooi doorlopen,dus het zou me niet verbazen als Nederland door domme pech van Turkije verliest. Maar realistisch bekeken moet je als Nederlands elftal die wedstrijd met gemak 3-0 kunnen winnen,want voetballend kan Turkije er weinig van en hebben ze wellicht 4 aardige spelers in de basis staan zaterdag

Wat een gelul van Derksen. Meeloper en straks weer volop kritiek als ze er uitgaan.

Zoals van Dijk ook al zei, moeten we niet gaan zweven nu. Gewoon de motivatie en wilskracht van gisteren vasthouden en dan kunnen we zeker wat moois bereiken. Overal wordt er al gezegd dat we finale gaan halen, maar zo ver is het nog lang niet. Wedstrijd voor wedstrijd. Come on boys!!!!!

Wat een onzin, de finale wordt gewoon Spanje-Engeland of Spanje-Zwitserland. Oranje mag al blij zijn als het Turkije verslaat. Heel misschien zien we Duitsland in plaats van Spanje in de finale omdat Duitsland het thuisvoordeel heeft. Spanje (of Duitsland) wordt Europees Kampioen.

4 juli 2024 om 07:58
0

Hè wat vervelend, nu is de hele spanning eraf door jouw glazen bol.
Was in 2000 NL ook niet verreweg de beste, maar hebben we sindsdien ons penalty trauma nog eens aangedikt (na '98)? De beste wint niet altijd en (hoe cliché ook), zolang je meedoet, kun je nog winnen. Vergeet niet dat de kant van Duitsland en Spanje steevast topwedstrijden moeten spelen, waar NL halverwege tegen Roemenië al 3 versnellingen omlaag kan en ik verwacht een soortgelijk scenario ook tegen Turkije. Dan krijg je Engeland of Zwitserland als eerste test, maar dat geldt voor Engeland in principe ook. Dus beide landen spelen enkel (en hooguit) de halve finale en eindstrijd tegen een favoriet voor de winst. Groepsfase niet meegerekend, omdat je daar geen knock-out hebt.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren