voetbalzone

'Het Nederlands elftal van '74 won niks, maar wordt nog altijd herinnerd'

Matthijs van Laar25 okt 2015, 08:53
Laatst bijgewerkt: 25 okt 2015, 08:53
Advertentie

Wayne Rooney vierde zaterdag zijn dertigste verjaardag en belandt daarmee langzaam maar zeker aan in de herfst van zijn carrière. Manchester City-coach Manuel Pellegrini verwacht echter dat de aanvoerder van rivaal United nog minimaal vijf jaar mee kan. “Zonder probleem”, zegt hij in de aanloop naar de Manchester-derby van zondagmiddag.

voetbalzone

“Ik bewonder Rooney, net als ik Steven Gerrard en Frank Lampard bewonder”, zegt Pellegrini. “Ik bewonder hen vooral om wat ze gedurende een lange periode laten zien. Eén of twee jaar goed spelen is één ding, maar het is veel lastiger om dat twaalf jaar vol te houden. Het is enorm lastig om zo lang op het allerhoogste niveau zo goed te zijn.”

Rooney staat op elf doelpunten in de befaamde stadsderby en is daarmee topscorer aller tijden. Pellegrini verwacht dat er nog een aantal treffers aan dat totaal gaan worden toegevoegd. “Misschien kan hij met zijn leeftijd straks niet meer drie wedstrijden per week spelen, maar in deze tijd weten spelers steeds beter hoe ze met hun lichaam om moeten gaan. Nog tien derby’s? Misschien is dat wel een van zijn grote uitdagingen.”

Ook de titel behoort volgens de Chileens coach van the Citizens tot de mogelijkheden voor Rooney en zijn ploeggenoten. “Ze zijn ieder jaar een van de favorieten. Daar is veel voor nodig, maar United is een club die probeert om ieder jaar grote spelers aan te trekken. Er wordt fors geïnvesteerd. Ieder jaar staat er een sterk elftal.”

Pellegrini zegt in het interview met de Daily Mirror ook dat hij ernaar streeft om zijn elftal leuk te laten voetballen. “Er zijn veel ploegen, zoals Nederland in 1974, die geen prijs hebben gewonnen, maar wel herinnerd worden om de manier van voetballen. En je hebt ook ploegen die de Premier League hebben gewonnen en waar niemand zich nog iets van herinnert. Je moet ook denken aan het spektakel voor de mensen die geld betalen voor een kaartje.”

Bezig met laden …